Уран в Телец

Уран в Телец

На 15 май в 17.30 ч. планетата на революциите навлезе в зодиакален знак Телец и там ще бъде до 7 юли 2025 г.

Да, Уран пребивава в един знак 7 години, а за 84 г. обикаля задияка. Тъй като астрологията е част от езотериката, а в езотеричен план, живота е свързан с Уран, защото това е планетата на действието и случващите се неща.

За ерата на Рибите, човек трябва да живее 84 г. – едно Ураново завъртане в цветущо здраве и кондиция, за да може дори без очила да чете Библията, а всички знаем на какъв е шрифт е написана Тя. Зная, зная, веднага ще попитате, а тези които живеят по–малко от 84 г., защо така са избързали за края на живота си. Това са хора, при които въпреки подсещащите ги уроци, които Душата непрекъснато им е давала, не са разбрали смисълът им и вече нищо не могат да научат на земята. Душата, колкото и упорита да е била, те са били по-упорити от нея, повече не е могла да се бори с Егото им, т.е не е могла да ги накара да спрат се обиждат, да простят, да нямат претенции към себе си и другите и да свързват всичко с Любовта, за това тя няма какво да прави повече тук и си тръгва. А тези, които живеят над 84 г. Душата им дават бонус, точно затова, че са успели да намерят Любовта в толкова трудните земни условия, преборили са Егото си и Душата остава на земята заедно с тялото, докато може да дава Любов. Защото Душата е Любов, а тялото кондензирана Светлина. 

През следващите 2500 г. през ерата на Водолея, живота на хората по естествен начин ще достига до 120 години и това съвсем няма да е тавана, както сега 84 г. също не са крайният предел, разбира се условието е същото, ако бъдещите хора слагат всичко на лъча на Любовта, но на тази тема предлагам да почакаме малко, до следващите прераждания и тогава да я обсъждаме.

Но да се върнем на Уран, какво може да очакваме от навлизането му в зодия Телец?

Уран, заедно с Нептун и Плутон се смятат за поколенчески планети, които показват ценностите на цялото поколението, родени през този период, как смятат че могат да оцелеят в глобален план.

Астрологията е построена въз основа на гръцката митология, а там Уран се единтифицира с Прометей, т.е там, където е Уран показва откраднатият огън от Олимп, къде е занесен, т. е. къде е новото начало и къде има възможност за революции, защото подаряването на огъня от Прометей, наистина бележи ново начало в живота на първобитните хора, за което е окован на скара в планината Кавказ. Наказан е, защото боговете от Олимп са сметнали, че хората не са били готови за огъня и Прометей е избързал. Избързал или не, ние притежаваме огъня и доста често си играем лекомислено с него, а може би точно затова боговете не са искали да ни го дават, защото са  се притеснявали за нашата безопасност.  

Хората с акцентиран Уран са бунтарите в обществото. Бунтуват се срещу съществуващите структури и старите начини на мислене. Отхвърлят светогледа, който изглежда надживял дните си и носят новата информация, която е необходима за времето си. Без тези хора света нямаше да се движи напред. Когато Уран се намира в зодия Телец, този бунт ще бъде свързан с това което е най - характерно за зодията.

Какво може да очакваме всички в тези седем години?

Тъй като Телец е земен знак, революции може да очакваме в материалната сфера на живота на всички ни. Възможно е да бъдат открити нови по-ефективни технологии във всяка сфера, нови пътища за решаване на со­циални, административни и стопански проблеми. Телеца се свързва с парите и търсенето на материална сигурност, за това може да очакваме нови идеи по отноше­ние на финансови и хуманитарни принципи. Възможно е по много изобретателен начин да търсим печалба, ще възникнат оригинални начини за трудова дейност. Ще има много добри професионалисти в много занаяти. Господаря на Телец е Венера, възможно е в този период да се зароди нов стил в изкуството като цяло, като най-подчертано може да бъде в пеенето и музиката.

Дотук ще кажете всичко е ОК, няма проблеми с новата позицията на Уран, за какво да се притесняваме - нова музика, нови песни, нови пари и т.н…. В астрологията има както добро, така и не толкова добро, а Уран планетата на внезапния импулс в Телец, знак който търси сигурност, не обича резки движения, а когато става дума за революции, направо козината му настръхва, за това в негативен план са възможни доста противоречия между същността на планетата новото начало и революциите и знака - търсенето на сигурност.

Те може да се явят, когато се налага съчетаване на духовните и творчески интереси с икономическите и държавни организации. Реформите, които изисква Уран на практика са възможни само, когато се осъществяват по нестандартен начин, но този нестандартен начин трябва да е съчетан със стабилни планове. Новите интере­си трябва да са насочени в практични сфери, тогава може ползотворно да съчетаем и двете позиции. Възможно е стремежът към свобода да е свързан с желание за бързо забогатяване, а това прибързване няма начин да не даде някакви пропуски в работата, недоверие, инат или авантюрен риск. Тъй като Венера отговаря пред звездите и за парите, възможно е фалити на банки, ако вложителите им търсят прекалена материална сигурност, за да разберат, че няма нито материална, нито емоционална сигурност.

Сега ще проследя как ще се отрази транзита на Уран и кои зодии са най-потърпевши.

Какво дава Уран на родените в зодия Телец?

Готови или не, промяната идва, като на първо място става дума за промяна в светогледа, за това съвет от звездите: вие Телци, не се инатете и по-добре сами си я започнете, без да чакате обстоятелствата да ви я наложат, тъй като не си мислете, че може да ви се размине. Така шансовете ви за успех ще се увеличат и най - важното няма да загубите време, за да не кажете после "Аз тъкмо реших да се променя, а той се изниза от знака". Не се притеснявайте - Уран ще ви даде смелост и кураж да бъдете себе си. Ще искате да бъдете с хора, които по някакъв начин са уникални.

Тъй като Уран е непредсказуем, в живота ви ще са възможни различни неочаквани събития. Ще имате много оригинални идеи и ще искате да ги реализирате. Тези идеи ще определят стила ви на работа през следващите седем години. Бъдете готови за неочаквани бизнес контакти, срещи с необикновени хора. Не се изненадвайте, ако имате желание да поемате водеща роля в живота, разбира се, това ще е следствие новите идеи, които ще се стремите да реализирате и да поведете другите.

Тези седем години са изключително благоприятен момент за хора, занимаващи се с наука, нови технологии и изкуство. Те ще имат късмет в работата, ако се стремят към напредък. Дотук ще кажете прекрасно, ако може Уран цял живот да е в Телец, но от опит зная, че с Уран не се спори, не се знае какви неприятни изненади е приготвила планетата, ако вие Телци, се противопоставяте на духовно си развитие, защото за всяка поколенческа планета най - важно е духовното израстване, а Телец е неподвижен, земен знак и трудно приема революциите и тълкуването им в духовен план.

В любовта

Уран, обещава извънредни срещи и неочаквани събития в личния живот, но ако, вие Телци, не се стремите към развитие в отношенията, може да имате неочаквани и неприятни изненади, които най - често ще протичат по урановски със спорове и конфликти. Точно поради тези конфликти може да имате желание да прекратите всички стари отношения, тъй като ще се чувствате неразбрани. Съвет от звездите - не пребързвайте в решенията си! Помислете как да оптимизирате връзката си, защото това е целта на транзита. Да, наистина ще имате нужда от нов живот и нови истории, но опитайте се да ги постигнете с човек, който се е доказал във времето. Защото след разпадането на транзита връзките създадени по това време, обикновено също се разпадат.     

В здравословен план

Вие, Телци, възможно е без видима причина да изпадате в нервност, раздразнителност, да усещате напрежение, все едно минава електрически ток през вас, това може да стане, ако не реализирате новата информация, която получавате чрез Уран. Ако имате стари проблеми с нервната и сърдечно-съдовата системи, трябва да внимавате, тъй като са възможни нервни и сърдечни пристъпи.

Уран седем години хармонично ще огрява родените в останалите земни знаци Дева и Козирог. Добре ще влияе и на родените във водни знаци Риби и Рак.

Този аспект преди всичко, ще даде едно рамо на хората родени в изброените знаци да проявят кураж и да изразят себе си. Те също, както Телците, ще имат желание за промяна, но това желание ще бъде по един положителен и конструктивен начин, а не на всяка цена, както при другите аспекти. Не трябва да са изненадани, че ще искат да бъдат с хора, които по някакъв начин са уникални. Ще са изпълнени с творчески идеи и са готови да посрещнат с радост живота. Чакат ги изненади – приятни и неприятни, неочаквани изгоди, посещения, известия, както и нови предложения. Съветът от звездите: да не бързат и да обмислят всичко внимателно!

Но това не е всичко, възможно в незнаен ден, в незнаен час неочакван успех, голяма победа, печалба от работата на която разчитат, разбира се, ако е съобразена с новите тенденции. Тогава може смело да рискуват в сделки и да вземат оригинални решения. Нищо, че хармонично са огрени от Уран, той е непредсказуем и може да ги провокира, като им постави капан. Трябва да внимават - съмнителен човек може да им предложи съмнителна сделка и трябва да решат сами отговорът какъв да бъде - да или не. Трябва да бъдат готови за нови делови връзки, възможно е да получат и финансова помощ за реализиране на нови проекти.

Любов

Уран, разбира се обхваща всички сфери на живота, може да даде успех и в любовната сфера. Представителите на тези зодии ще имат възможност за нестандартни вълнуващи любовни приключения, но и в любовната сфера, може да имат нужда от повече лична свобода, разбира се, няма да е на всяка цена. Трябва да се оглеждат внимателно, транзитът може да даде любов от пръв поглед. В личния живот могат да се появят, благоприятни развития и промени. Обрат в отношенията (първоначално връзката може да се възприеме като приятелска, след което да се развие в любовна и обратно). Това е добър момент за брак.

Здраве

Уран е свързан с нервната система, за това при тези хора е възможно повишаване на чувствителността, така ще бъдат винаги готови за приемането на новата информация от космоса. Ще имат повишено настроение, което значи повече енергия, дори и тежко болните няма да бъдат забравени и при тях този транзит ще подобри настроението им, в рамките на възможното.

През тези седем години нехармонични аспекти с Уран ще сключват родените в неподвижните на Лъв, Водолей и Скорпион.

Как биха могли родените в тези зодии да възприемат транзита?

Възможно е да имат подчертана склонност към независимост, безпокойство и желание да се освобо­дят от всички ограничения. Може да се появи промяна или нещо неочаквано, което да изисква допълнително адаптиране. Не са изключени конфликти с приятели или някаква група, точно на тема свобода и ограничения.

При Уран всичко става изненадващо, за това са възможни внезапни случки и об­рати, които объркват плановете им, за да разберат, че не те контролират нещата. Ако са прилепнали към материалното, Уран ще им даде сигнал чрез дребни или по-едри загуби. Възможни са конфликти с околните поради различие в мнения­та, следствие на което може да имат усещането, че другите не ги разбират, а както знаем чувството за ощетеност и неоцененост в живота е опасно, може да предизвика злополуки, дисхармония и нераз­бирателство в любовта. И последното предупреждение от звездите, да бъдат предпазливи при нови запоз­нанства!

Любов

Уран разбира се, няма да пропусне и любовната сфера. При представителите на тези зодии е възможно объркване в личния живот, в любовните и семейните отношения. Тези хора може да са обхванати от внезапно желание за свобода. Свобода на всяка цена! Защото семейството „тясно за тяхната душа е“!  Ето, дойде момента най-сетне да дишат свободно, защото разбира се погрешно смятат, че партньора им пречи.

Може да бъдат привлечени от ново усещане, желания за романтични срещи и светски забавления. За съжаление връзките създадени в този период, колкото и вълнуващи да им се струват, рядко са трайни и се разпадат с разпадане на транзита и тогава идва…. голямото разочарование.

Как може да спасят отношенията си?

Вместо да мислят за нови връзки, нека помислят за нови преживявания във вече доказалата се връзка. Как може да опреснят чувствата си - с нови цели в живота. Тука ще си позволя да цитирам Екзюпери: “В любовта не трябва двамата да се гледат един друг, а да гледат в една посока.“ Ако се гледат един друг при напрегнат транзит на Уран със сигурност ще стигнат до конфронтация и ще се разделят, но ако имат обща цел в живота и тя е въз основа на духовното израстване, Уран ще им помогне да намерят себе си по нов много вълнуващ начин. 

Здраве

Уран влияе и на здравето. В този период представителите на тези зодии, може да почувстват прекомерна тревожност и излишни вълнения. Възможно е превъзбуждане на нервната система, нарушение на съня и сърдечния ритъм. Има опасност от нервни кризи. Тези от тях които не могат да простят минали обиди, не е изключено да стигнат до инфаркти и инсулти. Ако се чувстват ощетени от живота и съдбата, съществува опасност от злополуки, наранявания, токови удари и експлозии.

Какъвто и да е транзита хармоничен или пакостлив, Уран няма да ви влияе с пълен интензитет през всичките седем години. Разбира се, за добро или зло, най-  силно влиянието му е, когато прави точен транзит със Слънцето. Не забравяйте, че планетата е 5 месеца ретроградна. Затова Уран ще марширува три пъти напред, назад в точния аспект. Веднъж в право, втори път в ретроградно и трети за последен път отново в право движение. Ако първият път не разберете урока, Уран си е запазил правото на още два опита.

Всичко, което ще ви се случи прeз този период са уроците от Уран, който по негов си начин, понякога разбираем, в повечето случаи не толкова разбираем, иска да ни покаже, че единствено духовното развитие е главното за нас. Тъй като транзитите се активират от чувствата ни, ако разглеждаме случващото се в духовен план, уроците от Уран може да отпаднат, защото нямат смисъл и да се заменят с вълнуващи преживявания.


Още Статии

ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

За планетата Плутон - трансформация и сила, и мощ

ЗА СКРЪНДЗИТЕ И ПРАХОСНИЦИТЕ

Езотеричто обяснение, защо някои хора са скъперници, а други прахосници

ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

От къде идват конфликтите и как може да ги избегнем?

реклама