Дългата гонитба на късмета

Дългата гонитба на късмета

Какво ни носи късметът?

Всички зодии са единодушни – Щастие!

Колкото зодии има, толкова различни представи за късмета и щастието съществуват. Ако започнем с огнените знаци, най-желаното от тях е да реализират Волята си. За Овена – реализацията е тук и сега. И никой да не му пречи! А ако някой му противоречи, о-о-о-о-о  веднага ще бъде обвинен в посегателство над късмета и щастието му. За Лъва късметът също е реализация на Волята му, но за разлика от Овенът, той го прави артистично и с финес. И ако някой не оцени това, Лъвът веднага изревава драматично. Представата на Стрелеца за късмет е късмет на квадрат и половина, това най-често се изразява в пътуване и ако може да е в по-далечни страни. Но… ако черна котка му мине път, става заядлив и нетактичен.

Земните зодии имат своя земна представа за късмета и най-често тя се изразява в придобиване на материални богатства. За Телеца късметът е да реализира ината си. Ще кажете, че това съвсем не звучи земно и материално. Напротив, напротив… помислете си, ако инатът е свързан с кожено палто от нещастното зверче визон или нов скъп автомобил… Девата най-често вижда късмета във въдворяване на ред от сутрин до вечер, а понякога и нощем. А събитията да следват нейния порядък… За Козирога късметът е да заеме висок пост, за да укрепва самочувствието си. Пак ще питате материалното къде е? Разбира се в хубавия кабинет, със секретарка…

Въздушните зодии намират късмета в общуването. За Близнака късметът е да се сдобие с повече информация, независимо, че може тя да е излишна, дори безполезна и разбира се, трябва да има на кого да я предаде. За Везната късметът е да намери баланс в отношенията с хората, които я заобикалят, това й дава усещане за вътрешна хармония и щастие. За Водолея късметът е да има повече приятели, независимо на каква възраст.

А за водните знаци!... За тях късметът се изразява в емоционален план. За Рака представата за късмет е да има голяяяяямо семейство, ако може да живеят всички заедно, независимо, че си пречат един на друг. За Скорпиона късметът е в емоционалната сигурност и в отношения, изпълнени със страст и власт. А за Рибата късметът е да витае в облаците, да слуша хубава музика с приятели, да дрънка на китара трамта-тара, трамта-тара и да пийва хубаво питие.

Видяхме, че всяка зодия си има собствена представа за късмета и щастието, която преследва през целия живот. Но за всички зодии има една обобщаваща представа за късмет и това са Парите. И не просто парите, а тяхното количество и… по възможност да бъдат спечелени, като заобиколим наказанието ни от Бог за капките пот по челото…

Някой беше казал, че парите са като шесто чувство, без което останалите пет са непълноценни. Други пък казват, че пари при пари отиват… Истина ли е това?... Ако приемем, че е вярно, трябва да се замислим защо?... Не, не става дума да си купим червено портмоне, въпреки че може би и това донякъде помага. Говоря за вътрешното енергийно състояние на човека, който привлича пари. Парите, както всичко останало, са енергия, но много тайнствена и загадъчна, която се привлича от друга сродна на нея енергия. До ден днешен никой не е разгадал нейната същност, дори и финикийците, които са ги измислили... Може би, само астрологията се опитва да се докосне до нея.

В хороскопа късметът се определя от най-голямата планета в Слънчевата система - Юпитер, а за парите отговаря планетата на любовта и красотата -  Венера. Ще кажете какво общо имат любовта, красотата и парите, че са управлявани от една и съща планета. Оооо има много, много общо. Без да влизам в подробности, за каква любов и красота може да говорим, ако нямаме пари… Пак ще си послужа с народна мъдрост: "в семейство, където няма пари, любовта  излиза през прозореца…" Знам, знам… Ще кажете за каква любов става въпрос, щом зависи от парите, но астрологично има логика. Ако в наталната карта е наранена Венера, това дава изпитание в любовта и парите, следователно е възможно при нехармоничен транзит парите да излязат през вратата, а любовта през прозореца … или обратното. Но ако Венера сключва хармоничен ъгъл в небето с Юпитер, в момента на раждането ни и тези две планети се намират в подходящи астрологически домове, в подходящ транзит е възможно да  отгатнем точните числа на Тото 1, 2 и дори на Тото 3, ако има такова.

Какво активира аспектите в хороскопа ни? Колкото и изненадващо да ви звучи - това са чувствата, а те се пораждат от желанията. Ако желанието ни е да притежаваме нещо на всяка цена, то със сигурност ще бяга от нас. Затова, ако искате да имате любов и пари съветът от звездите е никога да не желаете нещо на живот или смърт.

Животът ни е твърде кратък, за да се вкопчваме болезнено в каквото и да е, защото така може да пропуснем цветовете на деня с безкрайните му звуци, които го превръщат в музика, въобще... цялата красота на света. 

Успех от екипът на Astrolife.bg!

Ако желаете да изготвим за вас личен светски или транзитен хороскоп, моля поръчайте тук: http://astrolife.bg/horoskopi/lichni-svetski или http://astrolife.bg/horoskopi/tranziti.


Още Статии

ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

За планетата Плутон - трансформация и сила, и мощ

ЗА СКРЪНДЗИТЕ И ПРАХОСНИЦИТЕ

Езотеричто обяснение, защо някои хора са скъперници, а други прахосници

ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

От къде идват конфликтите и как може да ги избегнем?

реклама