Телец

Зодия ТЕЛЕЦ

Легенда за съзвездието

Върховният гръцки бог Зевс се влюбил в красивата принцеса Европа. Зевс имал способността да се преобразява, в каквото си поиска – за това се престорил на красив бял бик и се явил пред Европа. Тя веднага се по­чувствала привлечена от прекрасното животно и бързо се сприятелила с него. Качила се върху него и излязла на разходка. Ала би­кът навлязъл в морето, отплувал с нея надалеч и едва тогава й се раз­крил в истинския си образ - на красивия бог Зевс. Това негово превъп­лъщение било поставено на небето като съзвездие, познато ни днес ка­то Телец.

Читател - Казваш красивата принцеса Европа. Нашият стар континент на нея ли е кръстен?

AstroLife - Да, на нея. Както Париж на Парис, който се смята, че го е основал.   

Читател – Не знам защо, ние българите слагаме на Париж – Ж, а всъщност на другите езици е Парис. Сега ни кажи, кога се раждат деца Телец?

AstroLife – Родените деца от зодия Телец, няма да се превърнат в скитници, тъй като Телеца е фиксиран знак представителите му трудно се местят. Възможно е предците им да са били изгонени, да са се местили от едно място на друго, сега потомците им се опитват да пускат корени.  Телците имат жизнена и прагматична връзка със земята и бащата, базирана на усещането за сигурност и материален обмен. Освен това позицията, може да показва заможен род на бащата.

Читател – А какво са си взели, когато са слезли на земята?

AstroLife – Знаем, Овните да взели ДНК - то, т. е. семената, началото на всичко, Телеца е взел всички материалните неща, хубавата храна, удобството и парите.

Читател - Това е положението, на Телеца като, че ли се е паднало най – много от земната баница с късмети. Това честно ли е? А другите? Какво остава за другите зодии?

AstroLife – Спокойно, за всички зодии има нещо от баницата с късмети, както ти се изрази много образно. Може в земен план това, което са си взели другите зодии да не е така прагматично, например, както Водолея - небето, а Рибите – сънищата и илюзиите, но в Космически план всичко е равностойно. Небето и сънищата не са по - маловажни от материалните придобивки.   

Читател - Как ще сравниш празното небе или сънищата с вилата и къщата.

AstroLife Ще ти кажа – например най - много пилоти има от зодия Водолей – ето тяхното небе. А нощно време, ако не можеш да спиш сигурно ще си съгласен да замениш вилата си срещу сладък сън?

Читател - Убеди ме, но нека се върнем при вилите и къщите с градинки.   

AstroLife - Ключовата дума за Те­леца е твърдоглавие. Но наред с това представителите на тази зодия са търпеливи и хора, на които може да се разчита. Ако поемат някакво обещание, почти невъзможно е да не го изпълнят. Тъй като са домошари, често се женят твърде млади. Копнеят първи да опитат от всичко. Те са страстни почитатели на храната и поради тази причина се налага да следят обиколката на талията си, тъй като не са в състояние да устоят на никое изискано ястие. Обичат съ­що така и парите и понякога са склонни да се превърнат в крайни материалисти.

Читател – Това добре ли е или не, за тях?

AstroLife – Добре или не, в случая не е важно. Те стават материалисти, защото стабилността е от жизненоважно значение за тях и ако нямат добър партньор, рискуват да се забъркат в реди­ца неприятности. Ако любимите им хора са грижовни към тях, те отв­ръщат на вниманието десетократно. Копнеят, както за емоционална, та­ка и за материална сигурност. За Телците е полезно да се научат да про­явяват малко повече гъвкавост, но каквото и да предприемат, със си­гурност всичко ще бъде добре обмислено предварително.

Читател - В днешно време е наистина добре, всичко да се обмисля. Това все пак, е положително качество.

AstroLife – Нали вече сме си говорили, че в космически план няма положителни и не положителни качества, това е земна преценка и Космоса изобщо не се интересува от нашето мнение.

Телецът ръководи гърлото и много хора от този зодиакален знак имат нежни, гальовни гласове. Някои от най-добрите певци в света са Телци. Барбара Стрейзънд, Джеймс Браун в България примата на естрадата ни Лили Иванова също е предста­вителка на съзвездието на бика. Ако не се справят с космическите си задачи е възможно да им се възпали гърлото, а по-сериозните уроци, може да са свързани с щитовидната жлеза.

Читател - Да, знаем чрез болести ни подсказват, че сме кривнали от правият път. Какво друго характерно можеш да ни кажеш за Телеца?

AstroLife - Ако наемете на работа човек от тази зодия, не очаквайте от него чев­ръсто изпълнение на задачите. Той никога няма да избере някакви  по-кратки маршрути. Ще върви по единствения правилен, добре отъпкан път и няма да ви позволи да видите резултата, докато сам не остане, доволен от него.

Читател – Кажи ни какви приятели и партньори са Телците? Можем би да разчитаме на тях?

AstroLife - Те са винаги готови да помогнат на истинските си приятели, понякога дори с цената на лична саможертва. На тях спокойно може да се разчита за интелигентен и практичен съвет.,

Управляващата им планета е Венера, планетата на Любовта. Затова главата на Телеца винаги се ръководи от сърцето. Интимните взаимо­отношения са от изключителна важност за тях и самотният Телец ряд­ко е щастлив човек. Имат нужда от партньор, който да му бъде същев­ременно и най-добър приятел, и интимен партньор.

Обичат да флиртуват, но строго следят половинката да не го прави. Партньор, който се опитва също да флиртува, ще стане свидетел на ревнивия образ на Телеца — който, бъдете сигурни, не е никак приятен! Представителите на този зе­мен знак, които се сблъскват с несподелени чувства, могат да се пре­върнат в голяма напаст. Затова не си и помисляйте да давате напраз­ни надежди на един Телец, тъй като никога няма да можете да се отър­вете от него.

Читател - Значи за тях е позволен флирта, а за другите – не? Това е несправедливо, толкова е сладко да флиртуваш...

AstroLife - Телците са първият от неподвижните знаци на зодиака, което лесно обяс­нява тяхното твърдоглавие. Ала не злоупотребявайте с добрата им при­рода. Когато решат да се инатят, ще заровят пети в земята и независи­мо от горещите ви молби и увещания никога няма да ви простят.

Читател – Ти вече ни каза неподвижността или фиксираността на знака, а как се отразява на характера им земята, те са също и земен знак. 

AstroLife - Елементът им е земята, затова често Телците са сравнявани с къща - солид­на и надеждна. Земните знаци наистина са надеждни и амбициозни, но същевременно трудно биха си признали, че са сгрешили за каквото и да било. Копнеят за дълъг брак, до старини и домът и семейството са от първостепенна важност за тях. Дори и когато пазаруват, обичат да го правят от един и същи магазин.

Читател – Тогава какво е най - характерно за Телеца да се инатят, или да трупат материални неща?

AstroLife - Трите най-важни неща в живота на един Телец са храната, сексът и парите, а за предпочитане е едновременно! Опасявам се, че почти всички Телци са предразположени към мър­зелуване. Те се нуждаят от малко повече време, за да се организират. Закъснеят ли през нощта и не си легнат навреме, цяло щас­тие ще е, ако успеят на другият ден да се надигнат до обяд.

Читател – Ти толкова противоречиви неща ни каза за Телците, че аз незная какво да мисля за тях. Може ли да се разчита на тях или – не?

AstroLife – Телците довеждат докрай всички задачи, с които ги натоварва животът, но със свое собствено темпо, а ако случайно ги подтикнете да побързат, те ще се забавят още повече, само и само да прокарат своето мнение. (Ма­кар, че какво точно е то, човек трудно може да бъде сигурен.) Те са женски знак и нямат нищо против да почакат за онова, което искат в живота.

Читател – Като колеги, какво да очакваме от тях?

AstroLife -Телците са мечтата за всеки началник, тъй като се трудят съвестно и упорито. Ако се отнасяте добре към тях, те ще останат верни на ва­шата фирма, чак до пенсионирането си. Не забравяйте, ако решите да им направите подарък, по-добре е да им купете торта, отколко­то традиционния часовник. Или просто им дайте на ръка парите, които сте си опреде­лили за тях. Усещането за пари в джоба ще направи с тях чудеса — не­що, което не бихте постигнали и с десетки букети цветя.

Читател – Как ще познаем от пръв поглед един Телец?

AstroLife  - Много лесно. Телеца ще седне винаги на най – удобното кресло и ако може да е по близо да бара. Начинът, по който Телецът яде, е сам по себе си талант. Той се от­нася така чувствено към храната, че лесно може да накара някой да се влюби в него само като го наблюдава как яде. И съвсем естествено е да, страда от преяждане и лошо храносмилане, Първото нещо, което Те­лецът трябва да научи за себе си, е думата „умереност". Ако е в със­тояние да си даде сметка кога трябва да спре, няма да има проблеми с болки или киселини в стомаха. По малко и начесто е начинът, по кой­то се хранят повечето от по-възрастните Телци, тъй като с течение на годините са си взели поуки от грешката да не слушат съвета на тела­та си.

Читател – Това е с яденето, а как стоят нещата с пиенето ?

AstroLife – По същият начин, не се басирайте с тях по надпиване! Той не са­мо ще ви надпие, ще продължи да се налива, дори и когато вие сте паднали под масата. Ако искате да го впечатлите с някакво питие, купете му най-доброто вино, защото той със сигурност ще обърне внимание на цената.

Читател – И така целогодишно и денонощно, ядат и пият, така ли ?

AstroLife – Тъй като управляващата им планета Венера, планетата на Любовта, Телците, не могат да си сложат в устата и хапка, когато са влюбени. Може би от тях е се дължи израза „болен от лю­бов"  въпреки, че някои от тях могат да изпадат в другата крайност, когато са влюбени не могат да спрат да ядат.

Читател - Това не е ли твърде опасно за фигурата им?

AstroLife  - Да, опасно е. На всички от време на време ни се налага да положим усилия, за да приведем тялото си във формата, която желаем. Но за Телците това ва­жи с особена сила. Поради предразположеността си към прекалявате с яденето, те обикновено натрупват излишни килограми около талията и врата. Тъй като са природно атлетични, стига да поискат, могат без­проблемно да прекарват часове наред във фитнес залата или у дома, отдадени на гимнастически упражнения.

Читател - А как се обличат Телците. Как ще ги познаем по външен вид, освен седнали на най - удобното място? 

AstroLife - Предпочитаните от тях цветове са в пастелни тонове, затова обик­новено можете да ги срещнете, облечени в бледи нюанси на синьо, зелено и розово. Но не се заблуждавайте от тези дискретни цветове! На тях не са необходими ярки цветове, за да ви подскажат, че са наблизо. Само по себе си присъствието им е напълно достатъчно.

реклама