Рак

Зодия РАК

Читател - Много са ми интересни Раците, какво ще ни кажеш за тях? Кога се раждат деца Рак?

AstroLife - Деца в зодиакален знак Рак се раждат, когато в някой от двата рода подсъзнателно може да е имало страх, че родът може да изчезне или е имало малко деца. Родените под знакът Рак почти със сигурност имат потомство. Род, който дълго време не е имал съприкосновение с енергиите на зодия Рак, залинява и започва да губи душата си.

Читател - Природата още веднъж показва, че си има механизми със сигурност да продължава човешкият род и да успокоява притеснилите се в това отношение роднини.

AstroLife Да, така е.

Читател - А какво са си взели Раците, като са слезли на земята?

AstroLife – Знаем, Овните да взели ДНК - то, т. е. семената, началото на всичко, Телецът – материалните неща и парите, Близнаците - комуникацията. Ракът е взел семейството.

Читател - Това е положението, на Рака се паднало семейството от земната баница с късмети. И как се справя той с него?

AstroLife – Разбира, се чудесно. Ракът е представител на женските знаци.

Читател – Какво значи представител на женски знак? Примерно, ако детето е момче, това как му се отразява? Да не би да е по-малко мъжествено?!

AstroLife – Тук на става дума за мъжественост, а за характер. Обикновено женските знаци, независимо дали са мъже или жени подхождат към проблемите по сходен начин. Ето родените в женските знаци са по-пасивни, имат по-голямо търпение, способни са да чакат по–дълго сравнени с мъжките. Обичат да бъдат търсени, ухажвани, трудно правят първи крачката.

Читател - Така ли е и при представителите на зодия Рак?

AstroLife - Да, но Раците освен изброените женски качества са и много обидчиви, когато са наранени или дори вече простили, рядко правят първи крачката за сдобряване.

Читател - Това е много полезен съвет за половинките на Раците.

AstroLife – Да, на това трябва да се обърне внимание и тези, които живеят с Раци не трябва да очакват инициативи от тях. Жените и мъжете в женски слънчеви знаци са по-деликатни и толерантни в отношенията между хората.

Читател – Това не е ли във вреда за женските знаци?

AstroLife – Разбира се, че е в тяхна вреда, имайки предвид в какво време живеем.

Читател – А те не го ли осъзнават?

 AstroLife - Осъзнават го, но трудно надмогват себе си, то е по-силно от тях.

Читател – А ако и двамата в семейството са женски знаци, какво става тогава?

AstroLife При конфликт по-бавно се сдобряват. На за сметка на това, тъй като са по-толерантни един към друг, конфликтите са по редки.

Читател - Какво обичат раците? Какво можеш да ни кажеш за тях?

AstroLife - Раците обичат природата, цветята, красивите пейзажи и децата си, те са много грижовни и всеотдайни родители. Понякога е възможно дори да ги задушават с грижи и внимание. За да ги дисциплинират в това отношение, често някой от потомството им се ражда в знак Козирог. Това са единствените деца, които могат да дистанцират родителите си Раци, за да не вредят с прекалените грижи и задушаваща ги любов. 

Читател – Космосът пак е намерил начин за баланс в живота.

AstroLife Ракът, представлява водната стихия в зоната на съзиданието. Тук трансформацията е изразена в идеята за дълбокото, същностно възприемане на реалността, вследствие на което човек се променя вътрешно. На всички водни знаци е присъща тайнствеността, загадките и мистиката. Никой не знае какво става дълбоко в душата на Рака, включително и той самият. Там непрекъснато протичат някакви тайнствени процеси, от време на време резултатът излиза на повърхността и става достояние на съзнанието, но рядко - на широката общественост.

Читател – Защо, Раците не са ли достатъчно емоционални?

AstroLife - Напротив, типичният Рак е дълбоко емоционален, лесно уязвим, пази дълбоко вътрешните си метаморфози, поради това, той си създава като защитно средство дебела броня. Благодарение на нея е много трудно да достигнеш до същността му. От друга страна, той може да ни се струва равнодушен и спокоен, защото дълбоките му емоции и душевните промени трудно проникват през бронята.

Читател - Как се държи Ракът с другите хора, когато е скрит зад броня?

AstroLife -Типичното поведение на Рака, който се сблъсква с нова идея в началото е изцяло да я игнорира или отрече. По-късно в недрата на подсъзнанието си, той я смила и накрая тя изплува в съзнанието му вече като негова собствена, към която е силно привързан.

Читател - Това не е ли интелектуална кражба?

AstroLife Не, трябва да имаме предвид, че в процеса на смилане идеята вече коренно се е променила, адаптирайки се към представите на Рака.

Читател - А, всяка ли идея той променя?

AstroLife - Разбира се, че не. Дори е трудно да се предскаже, коя идея ще адаптира и коя ще отхвърли, и как именно ще се промени самият Рак в този процес?

Ракът е много същностен знак. У него мислите и емоциите са слети в едно, всяка промяна във външната реалност води до промяна във вътрешната, което е доста болезнено. Ето защо Раците много здраво се държат за своята собственост, за обкръжението си и за своята система от ментални представи за света като цяло, и по специално за всеки негов фрагмент. Ако Ракът не поиска, не е възможно да го убедиш в нещо. Но той няма да започне упорито да отстоява гледната си точка, а ще се обвие с мълчание.

Читател –  Да, по-горе вече ни обясни, защо е така, защото е женски знак. А с всички хора ли постъпва така?

AstroLife - Ако успеете да спечелите доверието му, ще откриете у него удивителна способност да ви разбира и да проявява много точна ответна емоционална реакция. Изобщо всичко, което той иска да възприеме, го възприема много дълбоко, а това е рядък дар за човешкото общуване.

Читател – Да, имам приятелка Рак и зная за какво говориш.

AstroLife - Ракът може да прояви, стига да поиска, прекрасни възможности за адаптация. Той е в състояние да се приспособи към живот в застояла вода и понякога това го спасява в трудни обстоятелства.

Читател – Да може, но имайки предвид приятелката ми, това не е за дълго, а когато си тръгнат е за винаги. Кажи сега за разновидностите на Рака. 

AstroLife - В зависимост от психическата организация, Раците биват отшелници и пътешественици.

Читател – Каза, че за Раците най - характерното е бронята. Как се справят с нея Раците - пътешественици. Как пътуват с нея? По летищата, как я таксуват, като свръх багаж или и тя влиза в позволените 20 килограма?!

AstroLife – Бронята, разбира се е невидима и Рака - Пътешественик също я носи със себе си за всеки случай, но за разлика от отшелника, може категорично да сменя местожителство и работата си, ако старата му омръзне, тоест той е по-гъвкав от събратята си - отшелници.

Читател -  Напред – назад, но с бронята си, така ли? И само мисли как да я съхранява?

AstroLife - Не трябва да оставаме с погрешно впечатление, че единствената себереализация на Рака е да усъвършенства бронята си. Основната му задача е да осмисли света и външния израз на емоциите си, от които светът толкова се нуждае. Развитият Рак е психолог. На опитите за натиск той отвръща с мълчание или отклонява поглед. Той не обича да го управляват, затова пък обожава тайно да манипулира хората. Ракът е интуитивен, което може да го направи горделив /отново кармичен урок/, защото му се струва, че хората са прозрачни за него. Висшите Раци са склонни към религиозни търсения, свързани с мистика и религии, и като всички водни знаци се стремят към непосредствено усещане на Бога или най-малко на астралния план. Висшите Раци са духовни учители, религиозни лидери и светци като Петър Дънов или Левски. А в низшите октави, Раците могат да се проявят като черни учители за представителите на другите зодии.

реклама