Лъв

Зодия Лъв

AstroLife - Слънцето го приемат в знака на съзвездието Лъв, на 23 юли и пребивава там до 23 август. Разбира се, за различните години Слънцето влиза и излиза в зодиакалните знаци в различни часове.

Читател - Това приемане с изпит ли става?

AstroLife - Не, Слънцето, слава Богу го приемат по достойнство. Ако не знаете какво е Лъв и не сте виждали по телевизията или в зоологическата градина, ще ви помогна да разберете поне как контактува с другите същества. Точно така, това е една голяма котка в пясъчен цвят с дълга опашка, която свършва с топка на края. Мъжките екземпляри, както е винаги в природата, са по-красиви от женските. Те са с голяма грива, която им е дадена, за да впечатляват женските независимо, че им топли повече точно в дните, когато Слънцето минава през техният знак, но какво да правиш, суетата иска жертви дори и при животните.

Читател – Значи първото качество, което разбираме за Лъвовете е суетност. Лъвовете в природата са съгласни да ходят с грива и да им топли, за да впечатляват лъвиците. В човешкият свят обратното, сигурно представителките на зодия Лъв ходят с голи пъпове, както често ги виждаме и през зимата, също от суетност. 

AstroLife - Да така е.

Читател - Да, наистина мъжките лъвове са по-красиви от лъвиците и като се замисля, оказва се, че мъжките представители в животинското царство са по-впечатляващи. Ето да речем паунът, той е по-красив от паунката, петелът определено е по-красив от кокошката. Защо, според теб е така в природата, а при хората е обратното?

AstroLife - Защото в природата най-важното е продължението на вида, тъй като женските са тези, които избират таткото, а не като при хората, представителките на женският пол едва ли не са подложени на кастинг, и ако не са по монокини, никой не им обръща внимание. Затова сме се видоизменили в по-красивата половинка. Е, и вие сте имали Елвис Пресли и Рудолф Валентино, но засега ви е останал само един Ален Делон, но и той вече остаря, може би Брад Пит и Леонардо ди Капртио, ще го заместят, ето на Леонардо и името му е лъвско. Но нека се върнем в животинското царство.

Читател - Защо не ти ли харесва, темата е много приятна, говорим за красиви хора?

AstroLife - О не, че не ми харесва, но при лъвовете ми се струва по-безопасно. И така, управителят на зодията Лъв е Слънцето. Тук то се чувства най –добре. Както казват астролозите Слънцето в зодия Лъв е на трон.

Читател - Ако имах някакви съмнения в астрологията, те абсолютно се разсеяха, имайки предвид Слънцето, как се държи през последните лета? Затова кажи нещо повече за зодията?

AstroLife - Представителите на зодия Лъв трябва да носят злато, а подходящият камък, разбира се е диамант, но хайде за нашите по-скромни възможности и рубинът ще свърши работа.

Читател - Има ли значение, колко карата е диамантът?

AstroLife - Може и по-скромни да са каратите стига да е диамант, а не графит, тъй като все пак Кохинор е само един, а пък и знаеш ли колко много лъвици и лъвове ще се наредят за този чист въглерод, след като прочетат какво носи щастие на Лъва? Девизът на Лъвовете е: “Аз съм!”, но понякога могат да го видоизменят в “Аз искам!”, а целта в живота им е да постигат слава, знаменитост и да бъдат водачи и с нищо друго не са съгласни да го заменят.

Читател - Сещам се за няколко Лъва и първият е Наполеон.

AstroLife - Да, Наполеон Бонапарт е бил роден на 15 август.

Читател – Какво са взели Лъвовете за себе си, когато са дошли на земята?

AstroLife - Знаем, Овните да взели ДНК-то, т. е. семената, началото на всичко, Телецът – материалните неща и парите, Близнаците - комуникацията. Ракът – семейството. За Лъва е останало – децата, артистичността, таланта и купона.

Читател - З това ли артистите почти никога не порастват?

AstroLife - Да, така е. Хора, които са родени с повече планети в зодия Лъв или 5-ти дом, където е естественият дом на Лъва, в наталната им карта никога на порастват. 

Читател – Това хубаво ли е или не?

AstroLife - Аз лично мисля, че е добре, но не за всеки е така.

Читател - Освен, че са с детски и артистичен характер, какво друго е характерно за тях.

AstroLife - Лъвът си е една голяма котка и котешкият характер му е присъщ. Той обича да се протяга, да мързелува, да спи, обича другите да се грижат за него, нали е цар на природата?  А лицето, което представителите на зодия Лъв показват пред света е, че са в състояние да направят абсолютно всичко, което поискат, ала вътрешно всички те се опитват да намерят необходимата смелост за онова, което искат да бъдат. Обичат да вземат от живота с пълни шепи, особено като млади. Често могат да бъдат забелязани как влачат приятелите си на поредния купон. Не позволяват да им се диктува по кое време на деня могат да се забавляват. Влиянието на Слънцето ги прави ве­сели и жизнерадостни, но когато се чувстват на дъното, са действително на самото дъно. В такива дни никой каквото и да каже, не би могъл да им помогне да се почувстват по-различно.

Читател – Освен, че са на дъното?

AstroLife - Точно така. По характер те са благородни, добросърдечни и изключително горди. Лъвовете често са загадка дори и за самите себе си.

Читател – Аз мисля, че и другите зодии не са по-малка загадка за самите себе си. А за астролозите Лъвовете загадка ли са ?

AstroLife - Може би само за астролозите не са. Ето ние знаем, Лъвовете са любящи и верни по природа. Никога няма да сбъркате, ако изберете за партньор човек от този зодиакален знак. Само вни­мавайте за проявите на буйния му темперамент. Лъвът е вторият от не­подвижните знаци, а също така и втори от огнените. Когато се палят не само горят, а направо изгарят. Не ви съветвам да се навъртате около тях, ако забележите, че се канят да избухнат. Като втори от неподвижните знаци, те са не по-малко твърдоглави от Телеца, ала много по-непредсказуеми от него.

Читател – Ти каза, че са и много артистични?

AstroLife - Точно така. Надарени са с творчески потенциал, който трябва да се опитат на всяка цена да реализират. Ако не го направят, светът ще изгуби в тях­но лице една изключително надарена личност. Представител на зодия Лъв, който не използва по някакъв начин артистичните си заложби, ще съжалява за това до края на живота си. Дали ще бъде музикален инструмент, прояви на сцената или творчество в кухнята - талантът е налице и трябва на всяка цена да се използва?

Читател – Ако трябва да кажеш трите най - важни неща за Лъва, какви са те?

AstroLife - Лукс, блясък и колкото и да не е за вярване - организираност, това са трите най-важни неща, които Лъвовете изискват от живота. Препоръчително е да си намерят работа, която може да им осигури, както да работят с хората, така и успех. Еднообразната работа и сивото ежедневие са равностой­ни за тях на заточение. Организацията и планирането са от изключително значение. За тях е наложително да се запознаят предварително с всич­ки факти, защото без добре обмислен план те надали ще се заемат с оно­ва, което изисквате от тях. Поставете ги начело на група хо­ра и няма да намерите по-добър и безстрашен водач.

Читател – Какво привлича Лъвовете?

AstroLife - Разбира се красивите неща, дори и да е само красива опаковка. Те могат да се върнат вкъщи с шампанско и хайвер - или дори с но­во гадже - ако партньорът им не е достатъчно бдителен.

Читател – Ти говориш, много хубави неща за Лъвовете и сигурно е така, но защо на мен ми се струват малко надути?

AstroLife - Да, понякога околните остават с това впечатлението. Екстравагантната им природа ги прави да изглеждат така, сякаш се опитват да бъдат нещо, което най-малко са. Е, просто осигурете на Царя Лъв малко повече пространство. Където и да се появят, събират погледите на хо­рата. Обожават усещането, че светът се върти около тях. Популярността ги е съпътствала още от детството, затова просто не могат да си представят не­що по-различно.

Читател – Предполагам са много амбициозни?

AstroLife - Ако постигнат някакъв успех в живота, той обикновено е постоянен. Лъв, кой­то е достигнал до върха, по правило остава на него. От друга страна оба­че. Лъвовете лесно позволяват да бъдат използвани и именно поради та­зи причина много от тях работят и печелят пари за други хора, вместо да притежават свой собствен бизнес. Онези, които вече са стигнали върха, вероятно са имали късмета да се сдобият с подходящия парт­ньор, който да балансира склонността им да се поддават на използване. За да опознаете някой представител на зодиакалния знак Лъв, е не­обходимо да прекарате повече време около него. Лъвът не е човек, кой­то може да бъде опознат за един ден. Характерът му притежава неподо­зирани особености и дълбини. Ако ви покани на вечеря, направете всичко възможно да приемете. Лъвовете по традиция са отлични готва­чи и домът им е нещо, което си заслужава да се види.

Читател – А как този цар контактува с обикновените хората?

AstroLife - Лъвовете са великолепни домакини, но и благодатни гос­ти. Поканете ги у дома си и веднага ще доловите специфичния блясък, с който те допринасят за всяко едно събиране.

Читател - Като царе в животинското царство са безстрашни, а в човешкото царство страхуват ли се?

AstroLife - Разбира се и те преди всичко са хора. Най-големият страх в живота им, е да не изгубят достойн­ството си. Разстройват се, ако разберат, че хората нямат добро мнение за тях. Ако някога ви се прииска да се отървете от някой Лъв, няма нищо по-лесно - поставете го в неудобно положение. Ще побегне на километ­ри от вас и никога няма и да помисли да се върне.

Читател - А какво ще кажеш за работата с тях. Какво можем да очакваме от колегите си Лъвове?

AstroLife - Родените под знака на Лъва са възможно най-добрите шефове, кои­то можете да си представите. Те проявяват искрен интерес към пробле­мите на хората и никога няма съзнателно да ги предадат.

Читател – Значи да търсим шефове Лъвове. Така ще ни е най - добре. А да ги търсим ли за приятели?

AstroLife - Да. На всеки чо­век препоръчвам да има поне един приятел Лъв в живота си.

Читател – А как са като партньори?

AstroLife - В живота се нуждаят от партньор, който да ги възприеме такива, каквито са и който да съумява да връща ракетоподобния им темперамент обратно на земята. Не правете обаче грешката да им казвате, че не изглеждат добре в някои дрехи или, че са облекли пуловера на баба си, това е голяма космическа грешка. Веднага ще им падне самочувствието, а това е много опасно за един Лъв, който трябва да бъде винаги харесван.

Читател –  Каза нещо за дрехи, как е подходящо да се обличат, какъв е астрологическият ти съвет?

AstroLife - Разбира се, че цветовете свързани със Слънцето са най - подходящи за тях - червеното, жълтото и оранжевото, така че те носят късмет, ако ги носят. Освен това, така безпроблемно привличат вниманието към себе си.

Читател - Ти ни каза много неща за тази царска зодия. Все пак ще ни обобщиш ли качествата на Лъва, какво положително трябва да развива в живота си и с какво отрицателно трябва да се бори?. 

AstroLife - От всичко казано дотук можем да обобщим положителните качества на Лъвът, които са смелост, оптимизъм, великодушие, честност, чувство за достойнство, авторитет, увереност, любов, щедрост, благородство, откритост, сърдечност, съзидателност. Това са положителните качества, които трябва да развива през целият си живот, за да изпълни пълноценно кармичната си задача.

Отрицателните качества, с които представителите на зодията трябва да проработят, за да променят статута на живота си са самовлюбеност, ревност, надменност, суетност, прахостничество, презрение, гордост, тираничност, търсещ внимание.

реклама