Везни

Зодия Везни

Истината за “Везната” е една: 

сложиш нещо на блюдата

на “Везна”

/мъж или жена,

слънцето или луната,

вятъра и тишината,

облак, куче, планина.../

ще научиш тежината

през очите на “Везна”!

Съзвездието е символ на вечните ценности и добродетели на Темида, боги­нята на правосъдието, която също така е била и майка на Астрея, пре­върнала се в съзвездието Дева. Една до друга в небесата, те олицетво­ряват равновесието в живота и природата.

Читател – Кога се раждат деца Везни?

AstroLife – Когато тайното послание на предците към детето гласи: ”Моля помогни на любовта ни. Помогни на мама и татко да изградят отношенията си. Помогни на дядо и баба да намерят покой. Помогни на любовта, да не бъде потъпкана.“

Енергията на Везни се явява винаги, когато в един род има опасност или вече са избухнали спорове и безпокойство. Роденото дете Везни е гаранция за това, че хармонията в семейството ще се запази. Ако енергията на Везните не се справи, то всяка друга енергия би се провалила много по-рано.

Детето Везни прилича на ангел изпратен от небесата да даде на хората любов, да ги утеши и да им помогне да си простят. Напрежението между родителите отдавна се е проявило в хороскопа на детето, а от там и в душата му.То чувства подсъзнателно конфликта, знае за разрива. Не е достатъчно само родителите да се обичат, но и бабите и дядовците също трябва да са в добри отношения. Везните са тези, които се опитват да сближат двата рода и да ги накарат да съществуват мирно. В рода може да е имало несправедливост. Хора с Везни несъзнателно се фиксират върху проблеми съществували в миналото, които дори и успешно потулени са останали неразрешени.

Читател – Може би детето на Ромео и Жулиета е щяло да бъде от зодия Везни, ако не се бяха самоубили?

AstroLife - Сигурно, но малко са избързали, нищо чудно едно дете Везни да помири Монтеки и Капулети, ако бяха оставили Космосът да разреши нещата.

Читател - От друга страна, като се замисля Шекспир, какво щеше да напише, ако нямаше драма в случая?

AstroLife - Да прав си. Изкуството иска жертви.

Читател – Аз мислих, че изкуството има предвид други жертви.

AstroLife - А може би изкуството иска всякакъв вид жертви и детето Везни, може да стане човек на изкуството, тъй като зодията е управлявана от планетата на любовта и изкуството Венера. За него любовта е много важна и в повечето случаи се жени по любов,.

Читател – Брака по сметка е изключен за него, така ли? Сетих се за един виц: "На сутринта след първата брачна нощ зетя разговаря с тъста си и разбира, че всъщност се е оженил по любов." Ние не винаги знаем, дали се женим само по любов. Направо съм изненадан, какви подробности може да показва астрологията?

AstroLife - Това дори не са подробности, но да се върнем на Везните.

Везните символизират равновесието и хармонията в живота, както подсказва и астрологическият им символ - везните на правосъдието. Представи­телите на този зодиакален знак се опитват да действат по най - правилния начин и са в състояние да видят и двете страни на един спор. Родените през този период, без партньор се чувстват незавършени личности, с нарушено жизнено равновесие.

Читател – То е близко до ума. Ти вече каза, че се управлява от Венера - планетата на любовта.

AstroLife - Да Венера, управляващата планета на зодия Везни, както и при Телеца, показва, че сърцето вина­ги надделява над разума. Това е един от знаците, благословени от при­родата с родителски умения - заедно с Рака, Везните са най-добрите родители в зодиака. Те са в състояние да осъществят прекрасна връзка с по-младото поколение. В състояние са да угаждат на децата си, дори може да ги видите на четири крака да се забавляват с тях и приятелчетата им по време на детските купони.

Читател – Да, спомням си за подобни родители на мои приятели и много съм им завиждал, явно са били зодия Везни.

AstroLife - Друго много характерно за зодията е, че Везните могат точно да избистрят идеите си, като ги обсъждат с други хора. Те се нуж­даят от обмяна на мнения, преди да вземат някакво решение. Тъй като са въздушен знак и подобно на Близнаците, имат потребност да общуват. Везните се разбират добре с хората и тряб­ва да работят в екип, тогава са в състо­яние да дадат най-доброто от себе си. Те са изключително общителни, от купон си тръгват последни. Обичат да флиртуват, в повечето случаи не влагат нищо сериозно в подобни забежки, но заблуждават околните, че въртят тайни любовни връзки. Когато една Везна спре да флиртува, тогава може би трябва да започнете да се тревожите.

Читател – А, как да убедят половинките, че е по-безопасно за семейството да флиртуват, а не да се държат скромно?

AstroLife - Това не мога да ти кажа. Просто да прочетат това, което пишат астролозите за знака.

Читател - Става доста интересно, какво други ще ни кажеш за Везните?   

AstroLife - Везните като представители на Венера обожават красивите неща, домът им е прекрасно място и всяка мебел и украшение е обмислено. Обичат хубавата храна - също като Телците, но Телците я приготвят и поглъщат в големи количества. Независимо от прекрасното отношение, към храната, Везните харчат най-малко пари за рес­торанти от всички зодиакална знаци.

Читател – А, с ходенето по магазините как е?

AstroLife - Особено за жените, ходенето по магазините е преживяване, което обикновено се превръща в изпитание за търпението на останалите зодии. Везните се спират навсякъде и обмислят всичко до най - малката подробност. Понякога биват сравнявани от астролозите с птичка, ко­ято прелита от място на място и спира само, когато забележи нещо кра­сиво, но не се втурват да купуват първото срещнато нещо. – Връщат се, за да погледнат нещо два-три пъти, преди да се решат да купят.

Читател – Това какво значи, че те са много уравновесени ли?

AstroLife - На пръв поглед наистина изглеждат уравно­весени, но ако успеете да надникнете под спокойната им фасада, ще зърнете характер, твърде податлив на депресии. Никой, естествено, не е щастлив, когато животът му не върви така, както той би искал, но Везните се тормозят и за неща, които не са техен проблем. Те преживяват неудачите на другите като собствени. Смятат, че задачата в живота им е да правят всичко възможно, по света да няма хора, лишени от любов.

Читател – Това е много хубаво, но неизпълнимо. Ако всички хора по света бяха зодия Везни, може би нямаше да има войни, глад. Тогава нямаше да казваме, че има две зодии Скорпион и ухапани от Скорпиона, а едната зодия Везни и другата обгрижвани от Везните.

AstroLife - Може би да, но всичко в Космосът е закономерно, дори и Хитлер, не е бил случайно роден, а каква карма е натрупал от това си съществувание е друг въпрос. Но да се върнем на Везните, най-важното нещо в живота им е равновесието, както показва и името им. Те се нуждаят ед­новременно от работа, почивка и забавления. Без комбинацията на тези три фактора, считат живота си за непълноценен.

Читател –Значи, техните везни трябва да са три бюда. Как да разпознаем Везните?

AstroLife - На външен вид обикновено обичат да носят дрехи от качествени мате­рии и атрактивни цветове. Избират ги не по цената или по външния вид, а по-скоро по качеството на плата. Изглеждат общи­телни и леснодостъпни. Имат деликатни, често напълно симетрични черти. Всички Везни са добри по душа. Дори и онези с по-демонични нак­лонности, дълбоко в себе си са ангели.

Читател – Ангели, но са направили една стъпка в страни, така ли?

AstroLife – Да така е, всички хора, родени под този зодиакален знак се нуждаят от равновесие в живота и когато не го получат, започват да залитат в крайности, но по-късно съжаляват за това. Най – тежкото нещо e една Везна да бъде в конфликт с някого или да не му бъде простено за нещо!

реклама