Скорпион

Зодия Скорпион

AstroLife - Днес ще говорим за зодия Скорпион, тъй като Слънцето и да иска, и да не иска влиза и във владение на Плутоновите енергии.

Читател - Става дума за една от двете зодии в колелото на животните. Скорпион и ухапани от Скорпиона, така ли?

AstroLife - Това да не е като при колите - две марки Мерцедес и други коли въпреки, че в ниската октава може и така да се каже за тези, които не разбират мисията на Скорпиона.

Читател - Обясни ни тогава, ако не за ухапване за какво става дума?

AstroLife - Чрез представителите на Скорпион, ние се трансформираме.

Читател - Ясно. Значи те са много полезни. Ако искаме да се трансформираме, трябва да си намерим два Скорпиона за по-сигурно.

AstroLife - Точно така, ако искаш да сe трансформираш качествено, най- добре си намери три Скорпиона.

Читател  – Познавам един нещастник наистина с три Скорпиона, дори малко роднина ми се пада. Ожени за Скорпионка и тя му роди още две Скорпиончета.

AstroLife - Как му понася живот в трансформация?

Читател - Нека да оставим отговора за друг път, а ти ни кажи нещо повече за зодията.

AstroLife – Жалко, сигурно щеше да бъде интересно на читателите, но ми е позната дипломатичността ти. Скорпион е представител на водните стихии. Той символизира идеята за трансформация  и по-специално смъртта, защото тя е част от този процес. Скорпиона е живото трансформиращо начало, за това всички се страхуват от него, макар само представителите на знака от низшата октава са настроени за примитивно унищожение. Скорпионът не само променя интензивно себе си, но и заобикалящият го свят. При него липсва угризения на съвестта, ако сте попаднали на пътя му, длъжни сте да се промените из основи, в противен случай ще бъдете унищожени и ще го направи именно той. При положение, че не искате да попадате в подобна ситуация, щом почувствате опасността най – добре е да се скриете. Ако веднага го направите, за него е под нивото му да ви преследва.

Читател - Добре, че има изход чрез бягство, защото ми се струва много страшно да те гонят до дупка, за да се трансформираш, а ти да не искаш. Все пак няма ли начин да го омилостивим?

 AstroLife - Скорпионът като женски знак, чака да му обърнат внимание, без да проявява активност или нетърпение, при това е в състояние да чака вечно. Той не е жесток, но е безжалостен - по- точно на околните така им се струва. А според него той просто е последователен, обича да довършва работата на трансформацията докрай.

Читател - Пак ме уплаши. Тези хора нямат ли чувства?

AstroLife - Напротив. Вътрешно Скорпионът е много емоционален, но е твърде прикрит. Той не обича да изважда чувствата си на показ и когато претърпи неуспех, това води до неврози и психични заболявания. В душата му често бушува гняв, омраза и презрение, когато си позволи да ги изрази го прави прямо и силно. Това е само айберга на чувствата му, а в дълбочина върви процес на вътрешно саморазрушение, което низшите и средни представители на знака не умеят да управляват, пък и не си поставят задача.

Читател – Ако това е някакво успокоение, те се самоизяждат повече от околните, доколкото разбирам?

AstroLife - Да, така е.

Читател – Само за трансформация ли става дума при Скорпиона, или за чиста проба лошотия?       

AstroLife - Само за трансформация. Втората част от процеса на трансформация – съзиданието се забелязва много по-слабо , поне от повърхностния наблюдател. Скорпионът не обича да си прави реклама, интересува го реалната власт над света, ето защо убедил се лично в своите възможности и успехи, често пъти изцяло е задоволен от това. Собственият му вътрешен живот и промените му, също рядко се забелязват от околните.

Читател - Всички Скорпиони ли са едни и същи - безмилостни трансформатори?

AstroLife - Има четири равнища на развитие на тези представители. Първата, низшата октава символизира тарантулата. Този отровен паяк хапе всички, когото може и както може, жесток до садизъм и не се успокоява, докато жертвата не загине, не избяга или не е станала неуязвима. Основната емоция, която подхранва тарантулата е безсилната омраза към жертвата, но без да забележи, постоянно трoви себе си, особено когато ухапването му не вреди на жертвата, ако тя е на по–високо еволюционно ниво. Тарантулата е прекрасен черен учител, ако искате да изкорените гордостта, измамното чувство за справедливост и чест, да изпробвате търпението си, милосърдието и порядъчността си, това може да постигнете само с подобни представители. Когато сте неуязвими за Скорпиона, той е разстроен и ще изпълзи настрани от вас, но ако започнете да се защитавате или да го нападате – той вече е спечелил, а вие сте загубилите. Изобщо ситуациите, подвластни на Скорпиона са много отговорни и ако сте готови за трансформация могат да ви дадат твърде много, но ако не сте, могат за дълго да ви объркат живота. За това, когато се намирате под властта на Скорпиона, бъдете много внимателни, не проявявайте излишна активност и се ръководете от латинската поговорка "memento mori", което преведено означава – "помни, че си смъртен".

Читател – Това не беше ли поздрава на гладиаторите към Цезаря, преди да започнат битката?

AstroLife - Да, това е бил поздрава на обречените да се бият до смърт гладиатори. Третата октава на Скорпиона е символизирана от орела. Знаете, това е могъща птица, която няма да нападне първа по-слабия. Ще защити близките си от всеки враг, но с враговете си ще бъде безжалостна. За своите ще бъде добра майка, дори може да е прекалено грижлива. Сгрешат ли, ще им покаже грешката спокойно и твърдо, тъй като всички Скорпиони са прекрасни психолози – включително и дребните мошеници, управлявани от тарантулата, интересуваши се от сексуалните въпроси и от смъртта. Орелът обикновено се заема с онази трансформация, която от заобикалящият свят, смята за своя задача. Той вече се е научил да владее емоциите си. За него не са характерни разрушителните психически процеси и емоции, макар вътре в него да се извършва интензивна работа.

Втората октава на Скорпиона – сивият гущер е междинно звено между тарантулата и орела - той рядко слиза на нивото на тарантулата, макар в отделни моменти всички Скорпиони, независимо на какво ниво са могат да паднат на по-ниски нива, защото Скорпионът си е Скорпион независимо от кой вид е особено, ако го раздразнят. На сивия гущер не му стига благородството на орела, психологическата култура, умението да вникне в своите и чуждите психически процеси, ето защо обикновено е пасивен. Вътре в него се извършват тайнствени процеси, които биха могли и да завършат с полет на могъщ орел, но за момента, още е твърде млад, за да лети. Сивият гущер също притежава прословутия скорпионов магнетизъм, силата на погледа и склонност към психология.

Четвъртата висшата октава на Скорпиона е гълъбът, той е символ на Светия Дух. Това е човек, който не таи в себе си никакво зло и агресия, който е защитен пряко от Абсолюта. Светците притежаващи дар за духовно въздействие, често имат силен Скорпион в наталната си карта.

Всички Скорпиони са саможиви, психологически затворени и малко хора разбират дълбокото им чувство за собствено достойнство. Те помнят всичко, особено злото, но не защото са злопаметни, а защото злото за тях е поле на действие, което трябва да серазори и да засее добро.

Скорпионите са изобретателни и използвайки психологическите си възможности, лесно могат да манипулират хората. Въпросът за тяхната етика се състои в това дали го правят за себе си или за другите? Но, ако преследват само лични цели Скорпионът – този природен режисьор, бързо деградира и може да стигне дори до тарантулата.

Читател –пЗначи могат да преминават от една фаза в друга?

AstroLife - Да, но има определени условия за това. За да стане орелът - гълъб, трябва да преодолее изкушението на властта и могъществото. За да стане, сивият гущер - орел, трябва да преодолее мързелът си, невежеството и съблазънта на емоционалното потребителство. А тарантулата, за да стане сив гущер, трябва дълбоко да се замисли.

Енергиите на Плутон имат тенденция да се изразяват по доста крайни начини положителни или отрицателни и може непрекъснато да преливат от една крайност в друга. Никога не можем да знаем какъв е трайният изход, защото Плутон винаги иска да проникне в бездната на преживяванията. Да задълбае чак до ядрото на значението, лежащо под повърхността на подобни явления. Безскрупулно и интензивно да се конфронтира с всички видове преживявания. За това може да използва и манипулацията, и трансформацията. Той може да дърпа надолу в духовния смисъл всеки човек, да го накара да деградира или да насърчава неговата деградация, а може да го подтикне да се извиси.

Читател - И все пак какви са Скорпионите, дотук това което ни каза е толкова фрапиращо, че аз започвам да настръхвам. А имам около себе си Скорпион, дори най - близки роднини.   

AstroLife - Слънце в Скорпион показва решителен човек, агресивен и проницателен, рядко е пасивен и неутрален за каквото и да било. Задълбочен, потаен и резервиран понякога ревнив, злопаметен и даже отмъстителен. Възстановителните му сили са забележителни. Търсач на истината, има остра преценка и проницателна интуиция и тези качества му дават възможност да властва над другите. Силна воля и настоятелност са силните му страни и въпреки, че е донякъде сдържан, когато го провокират може да стане прям и открит.

Читател - Искам да разкажа една притча за Скорпиона: "Върви си един скорпион през гората, но стига до една река. Той не може да плува, а много искал да отиде на другият бряг. Видял една водна костенурка, помолил я да го качи на гърба си и така да отиде на другият бряг. Костенурката отказала, защото се страхувала, че скорпионът ще я ухапе. Скорпионът продължил да я увещава като й обяснил, че ако я ухапе и той ще се удави. Костенурката помислила и решила, че наистина, ако тя умре и скорпионът ще се удави и се съгласила да го качи на гърба си да преплуват реката. Точно на най - дълбокото скорпионът ухапал костенурката. Тя с последни сили попитала, защо го направи, тъй като сега и той ще умре. Скорпионът й казал – "да така е, но трябва да се покаже характер". "

реклама