Стрелец

Зодия Стрелец

Читател -  Какво ще ни кажеш за най – оптимистичната зодия в колелото на животните – Стрелец. Тя не е ли огнен знак като Овен и Лъв?

AstroLife – Това наистина е най – жизнерадостната и оптимистична зодия и само зодия с подобна характер, може да оцелее между енергиите на Скорпиона и Козирога. Деца Стрелец се раждат, когато в рода на таткото е имало млад загинал. В миналите години най - често това е било на война и сега Стрелецът живее и заради него. Те, както и Близнаците не натрупват кой знае каква карма. Трябва много сериозно да се нагазили лука за да се отрази кармично.

Читател -  Тогава, как няма да са весели и оптимисти?

AstroLife - Да така е, Стрелецът е представител на огнената стихия. Но тази стихия при тях е изразена по-фино, отколкото при Овена и Лъва, той по-скоро си служи с думи, а не с пистолет, както при другите две зодии. Но все пак имат много общо, за това прекрасно се разбират.

Читател - Значи, пак са си от един дол дренки?

AstroLife - Може би става въпрос за огнен дол или огнени дренк?!

Читател -  Разкажи ни по–подробно какво представлява Стрелецът?

AstroLife - Символът на Стрелеца е кентавър с лък и стрели, който обикновено улучва целта си, макар и не винаги, както си я е представял.

Читател - Да не би да действа, като в японското анимационно филмче за зодиите – Стрелецът стреля и после описва кръг около стрелата и така винаги е уцелил десетката?!

AstroLife - Това е много опростено. Характерното за Стрелецът е, че не винаги забелязва нюансите, защото забравя, че това което за него е несъществено, за други би могло да е жизненоважно. Той вижда света като цяло, представи ли си идеята няма време да се разпилява с дреболии и несъществени по­дробности, като например вашия вътрешен живот, но това не му пречи да е много, доброжелателен. Подсъзнателно знае общата Божествена гледна точка, а що се отнася за дреболиите – оставя да се оправяте сами. Ако продължавате да спорите и му напомните, че между двата полюса същест­вува междинно пространство с достойна за проучване непо­зната структура, бързо ще му станете скучни и ще хукне да търси някой, не толкова досаден като вас. Няма да забрави да ви се усмихне с такава ослепителна усмивка за довиждане, че е невъзможно да му се разсърдите.

Читател -  Да, подробностите също са много важни. Представям си какъв подарък може да поднесат без подробности. Виждам ги, как го изваждат смачкан от джоба си, язък за подаръка, някои може да си помислят дори, че е взето от секъд хенд. Напомням на Стрелците - има места за опаковане на подаръци и това може да им спести доста недоразумения.

AstroLife - Радвам се, че разбираш за какво става дума, защото вие мъжете действате в това отношение, като че ли всички сте от зодия Стрелец. Хубаво беше и в друго отношение да сте като Стрелците.

Читател  – Става интересно.  В какво друго отношение имаш предвид?

AstroLife – Например, Стрелецът излъчва неотразимо обаяние.

Читател  – Може би огнено обаяние?

AstroLife - Наистина, той  е огнена зодия, но у него липсват грубостта на Овена, жестокостта и силният пряк натиск на Лъва, но същевременно енергията му не е по-слаба от тяхната. Стрелецът е пълен с идеи, макар и мал­ко абстрактни, все пак са насочени към практи­ката. Интересното е, че  не прилага натиск чрез идеите си, както би си помислил някой, заради огнената му същност, а сякаш тези идеи постоян­но ги излъчва в пространството. Може да изглежда малко наивен, защото чес­то подценява заобикалящия го свят и го възприема неправилно. А сега ще ви разкрия неговата  тайна.

Читател - Обичам тайните.

AstroLife – Обикновено представите му за нещата са точни, защото в повечето случаи получав­а информация непосредствено от висшите сфери, които насоч­ват неговата твърда ръка.

Читател  – И може би стрела… Мислих, че тайната е по пикантна.

AstroLife – В астрологията няма пикантни неща, защото там всичко има космическо обяснение и всичко се смята за нормално.

Читател - Не ме разочаровай от Космоса. Тава би било много скучно, всичко да си има обяснение и да се смята за нормално. И нищо жълтичко няма, така ли?  

AstroLife - Не няма, но това е тема за друг разговор, а сега говорим за Стрелеца. В душата му има съвкупност от форми, с които той строи или по­ставя някакво начало. За съжаление, това не е достатъчно и често формите остават нереализирани. Ако хората биха могли без предразсъдъци да възприе­мат думите му, светът щеше да бъде много по-съвършен. Всеки представител на знака, формулира Абсолюта по свой начин, но всеки изпитва огъня на висшата устременост в живота си, оттук идват оптимизмът и жизнерадостта на всички Стрелци.

Читател - Винаги съм се чудел наистина, откъде идва този неизчерпаемост при Стрелците. Ами логично е, тази енергия да е от Космосът иначе, ако е от битието, не бих казал, че то е извор на някакъв оптимизъм.

 AstroLife - В жизнените сфери, управлявани от Стрелецът, енергично се транслират висши идеи. Въпросът за него е: доколко адекватно ще може да изрази тези идеи, по разбираем за околните начин? Разбира се, за това е необходимо  духовно израстване и  разширяване на съзнанието.

Читател  –  Наистина, така ли действа винаги Стрелецът?

AstroLife – Както при всички зодии и при него има различно духовно развитие. За това, той може твърде лесно да се прехвърля от една дейност на друга. Ако Лъвът, напомня с действията си огнехвъргачка, Стрелецът е газова горелка с множество огнени езици: изгасне ли един, останалите продължават да горят и след известно време ще запалят отново изгасналия.

Читател - Това е много практично през зимата. Топлофикация щеше да я закрият, ако всички бяхме Стрелци.

AstroLife - Явно, топлофикация има късмет.

Читател - От всичко чуто дотук, оставам с впечатлението, че Стрелците нямат проблеми. Щом и на топлофикация са успели да намерят цаката.

AstroLife – Не съвсем, основният проблем на Стрелеца е свързан с неговата невнимателност и безотговорност. Той трудно отказва да помогне на някого, нещо повече - иска да помогне на всички. Раздава обещания и искрено се опитва да ги изпълни и в повечето случаи наистина успява, но не веднага, както им се иска. Всичко, което прави има някакъв привкус на идеал и му се струва, че това е достатъчно, но ние от другите зодии знаем, че не е така. На везните на кармата добрите и лошите дела не се уравновесяват и едно - единствено неизпълнено обещание, разбира се зависи какво е, може да предизвика повече беди, отколкото си мислим.

Читател - Чакай това, което казваш е много страшно. Значи лошите постъпки не се обезвреждат от добрите.

AstroLife - Не, лошите са си лоши, добрите добри, но често тези представи в земен и космически план се разминават и за всяка постъпка си отговаряме отделно. 

Стрелецът не понася да му противоречат. Той притежава несравнимо оръжие - стрелите си, с които може да закове за стената най-ловките и речови Близнаци, както и най-хлъзгавата Риба. Висшият Стрелец пуска искрящата си стрела направо в небето, но това, с което тя се връща, може да изгори и него и хората на около, защото човек не винаги е готов да възприеме истината от висш порядък. Няколко пъти изгорелия Стрелец угасва, вкисва се, губи надежда за самореализация и представлява жалка гледка. Ако вие сте го довели до такова състояние знайте, че сте извършили голямо космическо престъпление.

Читател  – Чакай да се върнем на това което каза, защото е много интересно. Какво значи "истина от висш порядък"?

AstroLife – Това, което се реализира в проявения свят е вследствие на чувствата ни. Например: една катастрофа се активира от чувството, че сме ощетени в живота. Но това отново е тема на друг разговор. Нека продължим със Стрелецът:

На него му е даден многостранен дар, той трябва да излъчва енергията на идеала, който защитава и не е само негова вината, ако останалите не могат да възприемат посланието му.Това се отнася за всички огнени знаци, тяхната задача е да вдъхновяват хората. Много е трудно да живееш с гол ентусиазъм и да се реализираш чрез другите. За това задачата на Стрелецът е двойно по-трудна, защото Абсолютът му е дал стрели с голяма енергия и изисква от него да попад­нат точно в целта, а ако той не улучи, стрелата му се връща и поразява самия него. За да не стане това, Стрелецът винаги трябва да бъде източник на енергия и оптимизъм. Попадне ли Стрелецът в чужда среда, възможно е да не го разберат, да изконсумират цялата му енергия и в замяна да не се върне нищо на света.

Читател - Може би става въпрос, да не се хаби и да „хвърля бисери на свинете“ – дори в Библията го пише. Всичките ли Стрелци са толкова извисени?

AstroLife - Разбира се, както при всички зодии и тук си има четири статуса. В ниската октава на Стрелец е зает само със себе си, дори може да обижда хората със своята непоследователност. Ако се е заел да пома­га на човек и нещата веднага не потръгнат, губи интерес и бързо се прехвърля да помага на друг, което изглежда твърде неетично и непоследователно. Понякога хората трудно понасят неговото веселие и непосредственост, което може да се прояви в неподходящ момент. Неприятно е да имате приятел, който ви посещава в болницата, разбира, че ще лежите там още поло­вин година и на сбогуване ви казва: „Дръж се, братче, като излезеш, веднага ми се обади, да завихрим купона." Низшият Стрелец смята, че целта оправдава средствата, а висшият разбира, че средствата са животът, целта е идеалът и се стреми да намери правилно съотношение между тях.

Читател – Тогава, какъв е идеалът им?

AstroLife  - Разбира се свободата - той я търси буквално във всичко и най - вече в брака. Едно нещо са пламенните любовни отношения, а съвсем друго - брачните вериги. Щом нещо не му изнася, той хуква да бяга. Мисълта за отговорност го притеснява, бракът е твърде сериозен и материален. Но веднъж встъпил в него открива, че дяволът не е толкова черен и лесно се адаптира към новата реалност.

Трябва да разбирате правилно Стрелеца. Ако едновременно ви хвали, или прави на пух и прах и двете са начин за изразяване на мислите и чувствата му. Ако е ваш началник, може да ви повиши или да ви уволни за едно и също нещо.

Читател  – Тава не ли по-характерно за Овена и Лъва?

AstroLife - Да така е, но все пак огънят на Стрелеца обикновено е по-благороден, той не потиска и не изгаря толкова силно, както при другите две огнени зодии. Въпреки, че и Стрелецът е възможно да изпадне в огнено буйство до степен пожар, както другите две зодии. Всичко това обаче не продължава дълго, бързо му минава, забравя гнева си, дори и причината за него. Съвестта и чувството за вина го мъчат рядко, по-често му е неприятно, че са го разбрали неправилно.

реклама