Водолей

Зодия Водолей

Вчера срещнах Водолея

 и му казах:

- Водолей, аз сега ще те възпея!

Той ми каза:

- Моля, пей!

И възпях го в тази ода,

тази ода водолейска.

Нека да чете народа

и в гората тилилейска,

дето е задръстен, див.

Първо, значи, Водолеят

е свободо- О! – любив!

Той обича свободата,

никак то не е послушен,

неподвластен на водата -

сто процента знак въздушен!

Второ, радиото днешно

си работи най-успешно –

свири, разговаря, пее

само зарад Водолея!

Телевизията също

с Водолея се прегръща!

Трето, Водолеят мил

електриката открил

и със устрем електрически

ни командва най-магически!

Водолейска днес е модата,

а това е тука одата

за добрия Водолей!

Нека всеки я запей!

Водолеят се намръщи

като черен облак същи,

метна ми усмивка яка

и изчезна...

в зодиака! 

Легенда за съзвездието

AstroLife -  Легендата за съзвездието Водолей е следната: "В гръцката митология Водолеят е бил водоносецът на върховния бог Зевс. А в живота е бил красивият Ганимед. Сега живее на небесата като виночерпец на боговете, обезсмъртен от съзвездието Водолей.

Читател - Ганимет. Срещал съм го в кръстословиците. Представяш ли си вкуса на виното на боговете на Олимп? Много интересни ми стават Водолеите, какво можеш да ни разкажеш за тях в кои семейства се раждат Водолеи?

AstroLife - Да наистина, това са интересни хора. Водолеите обикновено се раждат в семейство, в което има някаква тайна.

Читател – Тайна ли? Каква може да е тя? Дали ще се знае като е тайна?

AstroLife Обикновено в рода има осиновено дете, но наистина тайната може и да не се знае, въпреки, че рано или късно все някой доброжелател се намира да направи тази услуга и да я разкрие. В Космосът няма нищо незакономерно и ако някой иска нещо да скрие му се ражда свободолюбиво и нестандартно дете Водолейче.

Читател – Искаш да кажеш, че това е като наказание, така ли?

AstroLife – Може би, знае ли човек – Космос - непредсказуем, но да се върнем на Водолеите. Те правят само това, което решат. Техните деца са обикновено от зодия Дева, защото Девите най - рано от всички зодии вземат живота си в свои ръце. За децата Деви, родителите най - малко трябва да се грижат.

Читател – Виж само как са се изхитрили, тези Водолеи и за децата си ако може по–малко да се грижат.

AstroLife  – Космосът, както знаем е съвършен компютър. Той е предвидил всичко.

Читател - Това е много интересно, щом Космосът толерира подобно поведение, дори е създал зодия, която да се оправя сама в живота, би трябвало да има някакъв смисъл.

AstroLife – Разбира се, че всичко си има смисъл, независимо дали ние го разбираме или не. Но да се върнем на Водолеите. Това са хора новатори, чрез тях Космоса предава новите идеи и ако им се обесят на врата деца, които цял живот трябва да дундуркат, мисията в живота им не може да се реализира. Трябва да ти кажа, че от 1 – 10 градус на Водолея се раждат гениите.

Читател - Това е много интересно. Тези градуси кои дати включват?

AstroLife От 23 януари – 31 януари. В различните години има малки разлики в часовете, но това са подробности.

Читател – Това е много добра информация за младите семейства, ако искат да си имат гениално дете, кога да са роди то.

AstroLife – Да при положение, че искат гениално дете. Като знаем, че точно с тези гении много трудно се контакува. Те трябва да са готови и за това.

Читател - Наистина, може би тези деца са трудни за околните. Става интересно. Ще ни разкажеш ли подробно за тези гениални хора?

AstroLife - Водолеят е зодия, която предава Божията воля през главата и за това Водолеите са хладни, умни, внимателни към заобикалящия ги свят, което може често да заблуди околните относно мислите им.

Читател – Казваш гениални?

AstroLife - Не за цялата зодия става дума, а за родените от 23 – 31 януари.

Читател – А другите? Те какви са?

AstroLife – Те също са много нестандартни.

Читател – Тези хора недостатъци нямат ли? Аз като представител на друга зодия започвам да се комплексирам.

AstroLife  – Разбира се и те са човешки същества. Един от недостатъците е, че трудно разбират любовта. Това може да се яви и като много важен кармичен урок.

Читател - Това е много страшно, тъкмо започнах да им завиждам. Тогава как контактува с другите хора?

AstroLife - Водолеят, високо цени дружбата и това като, че ли е по-важно за него.

Читател -  Това е много добре, но приятелствата не компенсират любовта.

AstroLife –  Да, така е.Това не е всичко, освен това Водолеите са много претенциозни, те не са приятели с кого и да е, а искат да са приятели само с тези, които се интересуват от нещата, които са интересни за тях, останалите минават в графа добри познати. По време на разговор Водолеят може странно да замълчава, сякаш се оказва в друга реалност, където разговаря на друг, недостъпен за нас език. Тази реалност е бъдещето.Така Водолеите са едновременно и тук, и в бъдещето, все едно управляват машина на времето.

Читател -  Имаше филм „Машината на времето” дори не само един, а няколко версии. Гледах ги с удоволствие всичките им части. Сигурно някой Водолей го е режисирал.

AstroLife – Със сигурност, не само режисьорът е бил Водолей, но според мене и сценариста.

Читател – А всичко ли нестандартно, което им хрумне реализират в живота?

AstroLife – Ти приемаш много буквално нещата.

Читател -  Поне така беше във филма.

AstroLife - Те не се стремят да реализират практически идеите си и не проявяват ревност, когато другите ги реализират. Най-важното за тях е да се предаде информацията, а хората сами да преценят дали им трябва тази информация или не. Водолеят изразява мнението си, но не го налага, той не спори и не ви убеждава. Ако не можете да схванете смелата и оригинална мисъл, тъй като не сте дорасли за нея, си остава за ваша сметка. Водолеят приятелски ще се усмихне и ще прехвърли вниманието си към друг събеседник, който ще е по-надежден от вас. Понякога е много жестоко да оставиш приятелите си ей така, без обяснение за постъпките си, но за това, пък с Водолея винаги е интересно.

Читател – Успокоих се. Представяш ли си всичко, което им хрумне да се опитват сами да реализират. Това би било катастрофа за нас от другите зодии. Сега кажи всички Водолеи ли са така положителни ? 

AstroLife - Нараненият Водолей е ексцентричен, което често се възприема от другите като каприз. Те не търпят никакви пречки в мисленето, нито, пък в движението си. Наранените Водолеи се страхуват, да не им откраднат идеите и внимателно ги пазят от чуждо влияние. Опитват се да показват измамна независимост, но тя е само на пръв поглед, затова - не се подлъгвайте.

Читател – Как ще познаем Водолеите?

AstroLife  – Те са въздушен знак и обичат много да го­ворят. Някои от тях може да демонстрират надменност на моменти и това да ви заблуди в първият момент, че са неконтактни, но започнат ли веднъж да говорят, просто не могат да се спрат. Ако ви се ядосат за нещо, те не скриват дълбоко чувствата си, как­то правят огнените знаци, а веднага реагират. В повечето случаи са твърде непредсказуеми. Никога не може да се предположи какво ще кажат или ще направят в следващия момент. Водолеите притежават уникален и изобретателен мозък, който често впрягат в ползата прогреса за подобряване живота на човечес­твото. Сърдечни по природа те са чудесни приятели, но за съжаление, когато най - много разчитате - просто да ги няма. Интересуват ги предимно щастливите времена. Търсите ли обаче партньор за компания, те са най-подходящи­ят избор. Човек би си помислил, че незави­симата им природа ще ги превърне в самотници, но напротив - където и да отидат, те са заобиколени с много хора. Управляващите им планети са Сатурн и Уран. Сатурн символизира миналото, а Уран - бъдещето.  За това нас­тоящето няма никаква стойност за един Водолей.

Читател – Това ми се струва много неуравновесено.

AstroLife – Напротив - това е един уравновесен, спокоен, очарователен и мъдър знак, ос­троумен, чаровен и смел, притежаващ духа на откривател, който пре­доставя многобройни нови възможности за човечеството. Елементът въздух, под който се намират, олицетворява тяхната необходимост от лично пространство.

Читател – Значи, те не са подходящи за колективна работа, така ли?

AstroLife - Изненадващо за всички, Водолеите работят най - добре в екип, тъй като знакът им същевременно е символ на приятелство­то. Те винаги мислят позитивно, дори, когато нещата изглеждат напълно загубени. От представителите на Водолея биха станали добри политически водачи, но странното е, че това поприще не ги привлича.

Очарованието на този знак е, че се съгласяват с всичко, което искате от тях и ви се усмихват любезно, а после отиват и си правят, каквото те си искат, а вие оставате с впечатле­нието, че са направили така, както вие сте ги посъветвали.

Читател – Много дипломатично. Не спорят и не се карат, а тихомълком си правят, каквото искат.

AstroLife – Да, така е. Те са страхотни ро­дители, от гледна точка на децата си. Дават им любовта, от която се нуждаят, като съ­щевременно разбират необходимостта на всеки тийнейджър от уединеност. В семействата не ги влече много домакинската работа.

Читател - Сещам се за един приятел, който се хвалеше, че съпругата му Водолей е прекрасна до­макиня, но веднъж се прибрал вкъщи по-рано от обичайното и открил, че цялата работа всъщност се вършела от прислужничка.

AstroLife – Пак е бил късметлия твоят приятел, че е заварил прислужничка, а не прислужник или водопроводчик.

Читател – Ти каза в началото, че любовта нещо им куца, но все пак - как са контактите с противоположния пол?

AstroLife - Водолеите се разбират добре с противоположния пол независимо, че с любовта не са много наясно. Имат много обожате­лите и дори обожателите, може да си мислят, че ги познават добре, но по-добре да внимават, защото често е точно обратното. Умният Водолей обикновено води обожате­ля си за носа. Невинаги ще бъдете наясно какво точно става в живота им и по-добре да не ги питате, тъй като те се нуждаят от време и място за себе си.

Читател – Значи, трябва да им оставим лично пространство, ако искаме да ги задържим, както е модерно сега да се казва? 

AstroLife – Да, точно така, Водолеите и без това разкриват само онова, което искат. Опитайте се да надникнете в живота им - и те ще изчезнат без следа. Понякога се задържат във връзки или професионално поприще, които вече не им носят нужното удовлетворение, защото по неиз­вестни причини този зодиакален знак, който с откритията си е в състо­яние да промени хода на човешката история, не се сеща как да се из­мъкне от неподходяща интимна връзка.

Читател – Така е, гениите трудно се оправят в личния живот.

AstroLife - Точно така, те не се сещат и да правят подаръци на любимите си, тъй като не са особено щедри по отношение на парите. Представителите му са ухажори и кавалери, но повечето на думи не се надявайте да бъдете затрупани с подаръци. Но това, за което биха могли да дадат пари е за почивки.

Читател – Значи да не очакваме мерцедеси от тях, а пътуване до Хаваите така ли?

AstroLife – Нещо подобно. Само че трябва да знаете, че  Водолеите са изключително отговор­ни, отдадено и це­ленасочено преследват целта, която са си поставили. Работата често се превръща в техен живот и е възможно да се превърнат дори в работохолици. Биха свършили всичката работа на света, стига да можеха.

Читатели – Чакай, а какво ще остане за китайците?

AstroLife – Така е, нека да остане нещо и за китайският народ за това спираме дотук с Водолеите.

реклама