Риби

Зодия Риби

Плува рибата в морето,

във морето на живота,

плува мудно, плува бавно,

но бърбори със охота.

Всяка риба, ако има

ризи две – едната дава

на съседната си риба,

и да плува продължава.

Всичко рибата разбира,

от съчувствие прелива,

ако има една бира –

и на теб ще ти налива!

Плува рибата в тигана,

във тигана на живота,

пляска в олиото мудно,

но си пляска със охота!

 

AstroLife – Зодия Риби започва на 18 февруари и свършва на 20 март, но всяка година това се случва в различен час.

Читател – Да, Слънцето си разрешава в различните години да влиза по различно време в зодиакалните знаци .

AstroLife - Така показва характер и ни държи в напрежение, примерно всяка година по различно време ни приемат в пролетта, лятото и т.н.   

Читател - Мисля, че щъркелите и кокичетата не се съобразяват с неговите капризи.

AstroLife - Те си имат свой ритъм и знаят кога да си дойдат или да цъфнат.

Читател - Какво ще ни кажеш за последната зодия в колелото на животните?

AstroLife – Да, стигнахме до зодия – Риби. Те принадлежат към водната стихия, както показва и името им. Като последна зодия съдържат в себе си всички зодиакални знаци. Както казват астролозите, низшите Риби са кошчето за емоционални отпадъци на Зодиака, на тях са им присъщи недостатъците на всички знаци в низшата октава.

Читател – Това  не е ли много страшно?

AstroLife - Да, но само до извест­на степен!

Читател - Все пак, освен недостатъците на всички знаци, имат ли си и свои?

AstroLife – Да, имат си и свои, но имат и много положителни качества.

Читател - Само за миг си представих, толкова много отрицателни качества, че направо се усъмних, че остава място за положителни качества.

AstroLife - Има, има място, човек е бездънен като Космосът. Основните качества на Рибите са меко­та, нежност, душевна топлота, тези черти смекчават донякъде не­достатъците, както тайните и явните им пороци. Символът на този знак са две риби, плуващи в противоположни посоки - едната нагоре, към духовно развитие, другата надолу, към бездната на порока.

Читател – Така, не се ли получава раздвоение на личността. Нещастните Риби, да плуваш в различни посоки сигурно е ужасно трудно.

AstroLife - Не, в живота Рибата, може да се спуска дълбоко и да се издига високо, но въпреки това си остава цялостно същество, не са й присъщи кой знае какви вътрешни конфликти. Това е, защото водната стихия им дава способност да се адаптират. Където и да отидат, навсякъде се чувстват комфортно и все едно са се родили там.

Читател – Кажи нещо любопитно за любовта им?

AstroLife - При Рибите, Космическата любов се проявява в милосърдие и състрадание. Ако Скорпионът, също воден знак, представя най - мощния принцип на трансформацията - стреми се да ни подтикне към следващото стъпало на еволюционната стълбица, изгаряйки „еволюционните опашки", Рибите са значително по-деликатни в тази трансформация. Те могат за миг да издигнат човека, почти на равнището на Бог и в този миг да се чувства прекрасно, става му леко е на сърцето, чувства Божествената любов и сливането с цялата Вселена. За съжаление, това преживяване е мимолетно и по-късно дори изглежда нереално. Всъщност, на човека са му по­казали далечното бъдеще, когато душата му ще живее непрекъснато в любов.

Читател – Без шефове… без топлофикация… така ли? И кога ще стане това?

AstroLife – Някога… но никой не знае кога.

Читател - А защо Рибите ни зарибяват така с тази съвършена Космическа любов?

AstroLife – Защото, по такъв начин могат да покажат на човек онова, което го очаква, но според еволюционното си равнище всъщност още не го е заслужил. По стълбичката, водеща в небето, както казва Лао Дзъ, не може да се прескачат стъпала. Но понякога с крайчеца на окото ни разрешават да надзърнем какво става там... В живота трябва да има подобни преживявания, така с очите си виждаме, към какво трябва да се стремим и това укрепва духът ни.

Читател - Ти си ни запознавала досега с много трансформиращи знаци. 

AstroLife - Да така е, но Рибите трансформират ситуацията - деликатно. За разлика от Овена, Скорпиона и Стрелеца, те няма да ти кажат всичко в очите, а нещо уклончиво, заобиколно. Понякога това е много по-ефикасно, защото човешката психика е по-чувствителна към хомеопатичните дози на въздействие, а пре­кият натиск, при някои от нас има обратен резултат.

Читател – Значи, Рибите ни лекуват хомеопатично, така ли? Вече добих представа за какво говориш.  

AstroLife -  Рибите много лесно се адаптират към ситуациите – това е причината с минимални усилия, да постиг­нат големи промени, но и тогава ролята им не е очевид­на, което впрочем им е безразлично - те не се стремят към слава, като други зодии. Във всеки случай до типичната жена –Риби, всеки мъж ще се чувства могъщ воин и защитник.

Читател - О, колко хубаво... Сещаш ли се за някой жена Риби, да ме запознаеш с нея?     

AstroLife - Всеки човек се проявява като Риби в някоя сфера от живота си и това може да се види в хороскопа, там е възможно да почувствате Божията любов. Символ на висшата Риба е Дева Мария. Когато говорите с представителите на зодията, имате усещането, че той ви вяр­ва, т.е. отваря се канал за връзка с Абсолюта. Точно това е висшето предназначение на Рибите и то се изразява в стремеж да помогнат на чове­чеството. Когато успяват, буквално става чудо и това е, което ние наричаме духовно обновление.

Читател – Като те слушам ми се прииска да съм Риби, Космическа любов, Дева Мария...

AstroLife – Чакай, не бързай толкова. На духовния път на Рибите са изправени твърде сложни препятствия. Казано на разговорен език, Рибата е изключително склонна към пороци. Тя е вкусна хапка за всевъзможни злоупотреби с Космическата енергия, тъй като гъвкаво се приспособява към всеки човек и ситуация (спомне­те си, че изпитва влиянието на всички знаци!). Рибите могат да се хранят с каквато и да е енергия, да участват във всякак­ви, дори най - низши медитации (това включва от секти до алкохол и наркотици). Представляват истински пир за вампирите и любителите на психологични игри. Същевремен­но се нуждаят от определена свобода. Ако средата (водата, в която плуват) е твърде застояла, Рибите изпитват недостиг на кислород и тогава могат решително да отплават другаде, като се изплъзнат от всякакви ръце. Това означава, че ще разберат, ще изтърпят и простят много неща, но ако партньорът им прекали, в един прекрасен ден ще го напуснат завинаги.

Читател - Зная, много хора на изкуството са зодия Риби.

AstroLife – Да, така е. Рибите управляват изкуството, но и бохемите. Бедния художник Риби, който само заради изкуството си живее на гърба на любовниците си. Когато има вдъхновение – рисува, когато няма - пие, отдава се на пороци. Рибите са склонни да живеят в света на емоциите и въображението, често този свят е дори по-реален за тях от външния свят и връзките между двете за тях са твърде неопределени. Те са много чувствителни и имат способности за окултни науки, магия, телепатия и лесно излизане в астрала. Обичат религиите, понякога по няколко наведнъж.

Читател – Доста образно ни описа Рибите, но какво е най – неприемливото при тях?

AstroLife - За съжаление Рибите, малко се вълнуват от последиците от действията си. След като издигне човека високо, високо, Рибата спокойно си отплува, като съвсем забравя за него. Може болезнено да ви нарани, когато от нея се изисква подкрепа в ситуации, в които уж е редом с вас, а същевременно сякаш изобщо я няма. Освен това, Рибата се изморява да съчувства и да проявява съжаление и в критичен момент, когато най – малко очаквате, може да ви изостави с думите: „Твоите проблеми са си твои и ня­мам повече сили да стоя до теб, за това те напускам завинаги!"- и го прави.

Читател – Без да се замисли? Това много ме разочарова. Забрави за Рибата, с която исках да ме запознаеш.

AstroLife -  Малко несериозна работа наистина, но забравяй, че има и развита Риба. Развитата Риби, може да изпълнява ролята на рамо, върху което изплакват околните мъката си. Тя не само слуша, активно участва, задава въпроси, но и наистина разбира хората. Изповядвайки се, човек изведнъж открива, че оплакванията му не са съществени, някъде е сбъркал и не живее правилно. Така Рибите могат да станат емоционално кошче за околните и доста хора се възползват от доброта им. За съжаление хленчещите хора, освен нежно разбиране и съчувствие, понякога имат нужда, от тояга с набучени по нея зъби от акула.

Читател – Наистина, доста проблеми си създават Рибите.

AstroLife – Да и мога да ги обобщя в два важни основни проблема. Първи­ят е изборът на духовен път — нагоре или надолу, и тяхното разграничаване, тъй като за тях не винаги е очевидно. Вторият про­блем е устойчивостта. Страшно много се колебаят. Наистина по този начин те плуват - въртят опашка насам-натам, но живота изисква от всички, да имаме посока и да я следваме точно. За съжаление, това се осъзнава едва при Рибите от средна октава, и то с ог­ромен труд.  Много неща при тях се получават от само себе си и това ги разглезва. В жи­вота им се пада много любов и те го възприемат като нещо естествено. А любовта винаги е част от Божествената любов, което неразвитата Риба забравя, а може би дори не знае.

реклама