ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

ДА, темата ме вълнува от както съм започнала да се карам, сърдя и да се сдобрявам, но чак сега успях да разбера какъв е проблема. Един от мотивите ми да започна да се занимавам с астрология беше  този, защо уж се обичаме, а се караме по между си, какво трябва да направим за да се сдобрим или какво да правим за да не стигаме до каране и сдобряване. Ще кажете това е пулсацията на живота и трябва да сме щастливи, че имаме с кого да се караме и сдобряваме, защото така сме си по мили. Изобщо не се оправдавайте с този абсурд – скучен ви бил живота и за това си създавате силни усещания. Астрологията, в която търсих отговорите, както знаем е построена върху гръцката митология. Ле - ле, хванах се за главата, когато прочетох,  какви скандали, интриги, прецаквания и какво ли още не - са си спретвали един друг боговете на Олимп. Пълен потрес - самият Зевс – баща на боговете, какво ли не измисля за да кръшне на Хера – прави се на златен дъжд и се хвали с това. Разбира се не му се разминава скандалът, когато богинята разбрала. Дори и боговете не оценяват богините си, кой знае с какво се оправдават,  че все нещо не им стига в божественото. Правя аналог със семейство Клинтън. Президента стана за смях и на мравките, може би защото не може да се направи на златен дъжд, дори много да иска. С една дума и горе на планината нищо различно от долу на земята, дори още по драматично. Един бог изял децата си, друг кастрирал баща си… Да не говорим, за Афродита… на Олимп си имат  дори богиня на раздора - Ерида, която заедно с Афродита предизвикват Троянската война... Скандали върху скандали, оказа се, че на земята ние сме като в детската градина на боговете.  Еднакви страсти, конфликти и на небето и на земята... Астрологията може да ни каже кога е възможно да се скараме, когато две планети застанат под ъгъл 90 или 180 градуса и от части кога може да се сдобрим, когато тези две планети застанат под ъгъл 60 или 120 градуса, но тя не  стига до същността на проблема и отново езотериката ми даде отговора, тогава когато разбрах какво означава егрегор.

Егрегори това са различни  енергийни полета в астралният свят, в които всички ние участваме - отдаваме им енергия, както и те ни отдават също енергия. Егрегорите са изключително много  и човек може да членува в много егрегори и те влизат един в друг като матрьошки. За съжаление егрегорите винаги са агресивни, независимо, че има положителни и отрицателни егрегори. Човек се ражда с определени фундаментални  егрегори, които не могат да се заменят. Не може да членуваме в два големи еднородни егрегора. Може да сменяме, или да напускаме  егрегори, които сме избрали в определени моменти в живота си, но големите егрегори с които сме се родили не може независимо, че някои от нас правят опити.

Най - големият егрегор, които ни свързва и всички ние отдаваме енергия и той ни отдава енергия е човешкият егрегор. Роден човек, не може да стане животно и животно не може да стане човек. Следващият фундаментален егрегор, с който се раждаме – това е егрегорът на жената и мъжът. Както казват в астрологията, жените са от Венера, а мъжете от Марс. Дори  тези егрегори са от различни планети, които нямат никакви допирни точки. Някои може да искат да си сменят този егрегор, дори си правят операции, но това е само на физически план, в духовен план това е невъзможно. Тези, които иска да си сменят този егрегор стоят на прага на другият егрегор, но никога не са приети. Точно за това правят демонстративни паради, с които искат да  убедят себе си и околните, че това е възможно, но душата няма как да я убедиш в противното.

Следващият фундаментален егрегор, който не може да се смени и отново е по рождение – това е расовият егрегор. Негрите, индианците, араби и други  не могат да стана бели, както и белите не могат да станат негри, колкото и да се пекат на слънце. Дори и да се избелят, изправят косите или да си оперират носа, като Майкъл Джаксън, пак си остават негри. Още повече, че всяка раса е останала от различен еон, и душите им идват от различни планети.

Следващият фундаментален егрегор е националният. Родените българи – ще си останат родени българи независимо къде живеят и какво гражданство имат. Колкото и да се интегрират в други нации си оставят на прага на егрегорът им и не могат да бъдат приети изцяло. Много мои познати, които живеят в чужбина твърдят, че в момента в който преминат границата и се завърнат в България, дишат по друг по свободен начин. Веднага ще дам пример. Мегън Маркъл не може да се интегрира в егрегорът на англичаните, дори стои и на прага на егрегора на белите – както самата тя  казва и се усеща не приета. Обвинява роднините на Хари в расизъм. Обижда се от въпросът, който си задават преди да се роди детето им, какъв цвят на кожата ще е?! За мен няма нищо обидно в този въпрос, но за нея има, защото егрегорът е енергийно поле и там се влиза само с вибрациите на душата, а не с подпис операция или нещо друго в земен план. Баща й и сестра й много по скандални неща казаха пред журналистите, но това го подминава без драма.   

Разбира се всички хора от всички егрегори имат еднакви права на живот, реализация  и всичко останало, но не могат да влезнат в енергийното поле на други вибрации. Представям си  егрегорите като енергийна магистрала и всички хора се свързват с тези енергии, независимо в коя държава живеят .   

Следват фамилните егрегори, с които се раждаме и не може да ги заменим, родителски егрегор – срещу него застава егрегорът на децата. Егрегорът на сестрите, братята, на първото дете. Често съперничеството на вторите деца с първите е следствие егрегорите и от това зависи каква е задачата на всяко дете в семейството. Първородните деца през целият живот имат задача да се грижат за по - малките си братя и сестри. Отново се връщам като пример в кралският двор. Хари признава, че с книгата си иска да отмъсти на брат си. Отново второто дете стои на прага на егрегора на първото. Тази борба най - драматично е в кралските семейства. Знаем за Принцовите острови, където са били заточвани вторите деца, родени момчета в султанския сарай, за да не  създават допълнителни грижи. Сюлейман Велики - да не се бърка със Сюлейман Безумни от стихотворението на Ив. Вазов - прекъсва тази традиция, защото много обичал братчето си – като по голям брат се грижи за него и не го праща в заточение. Няма да се спирам с  примери, но историята на всички царски и кралски фамилии преливат от подобни егрегорни вражди.  

Това бяха фудаменталните егрегори, с които сме родени, ние им отдаваме енергия и те на нас също и не може да се напускат, заменят, продават, залагат и каквото друго се сетите.

Вторият вид егрегори са тези в които сме приети по някакъв начин след раждането си. В християнският егрегор се влиза с ритуала кръщене. Направен вече ритуал човек приет в енергийната общност, започва да отдава енергия чрез молитва и съответно егрегорът му дава енергия и защита. От религиозните егрегори също трудно може човек да се  откъсне защото са много силни и мощни. Колкото повече хора са в един егрегор, толкова той е по силен.   Най – големите придобити егрегори са религиозните и знаем тези етергийни общности, колко са агресивни един към друг. Много религиозни войни са се водили. Ще припомня, че има четири кръстоносни похода. Турците, които са от друг религиозен егрегор, не приемат директно българите, въпреки, че искат да ги потурчат, а създават нов религиозен егрегор – българи – мохамедани.

Следващите големи егрегори са професионалните. Всяка професия си има своя енергийна общност може да си направят съюз, примерно Съюз на архитекти – имат дори ресторант. Съюз на лекари, учители, музикалните дейци, артисти, художници, това са хора еднакво мислещи и взаимно се защитават. Те може да говорят един срещу друг, но ако някой от друг егрегор ги нападне веднага се обединяват. От там идва и поговорката – Гарван – гарвану око не вади.

Голям енергиен егрегор са различните партии. Знаем как се прецакват едни други особено преди избори.

 Следващите придобити егрегори са на началници, подчинени, продавачи, купувачи, шофьори, пешеходци, контроли, пътници, политици, електорат, учители, ученици и много други. Да разгледаме примерно егрегорите в една болница. Егрегор на професорите, на доцентите, на асистентите, на сестрите, на санитарите и най на края на болните. Всеки си плува в неговото енергийно пространство и всички от друг егрегор са агресивни един към друг.

Колкото и да са агресивни  разгледаните егрегори, те са положителните енергийни общности, защото има и не толкова положителни.

Най големият негативен егрегор е егрегора на страхът. Всеки може да попадне в него. Защо в езотериката казват, че ако се страхуваш можеш да привлечеш това, от което са страхуваш, защото храниш този егрегор и той ти реализира страховете, за да не те разочарова.

Има егрегор на всички болести – доказателство са съюза на слепите, на глухонемите или ден на СПИНА, ден на РАКА и т.н.

Има егрегори на  всички зависимости, на алкохолиците, хазарта, наркотиците. Егрегор на крадците, убийците, мафийотите. Попадне ли човек в тези егрегори трудно излиза от тях, защото са много мощни, тъй като черпят енергия от много хора в целия свят. Излизането става само в преминаване в друг позитивен егрегор.

След това дълго въведение и обяснение какво представляват егрегорите, стигаме до същността на нещата.

Конфликтите са винаги между егрегорите. Примерно в едно семейство скандалите между съпрузите са на тема, че не се разбират един друг, мъжът примерно не помага, жената – не чисти. Защото са в различна енергийна общност. Ако се скарат в семейството жената отиде при своя приятелка и с две думи разкаже случилото се, примерно мъжът не й помага или й изневерява, приятелката веднага ще разбере за какво става дума и ще вземе нейната страна. Същото ще стане и ако мъжът отиде със свой приятел на риба и му разкаже неговата гледна точка на конфликта, която често дори няма нищо общо с женската. Същото ще стане, ако конфликта е с дете. Детето ще разкаже на друго дете и то без да се колебае ще вземе неговата страна, както  родителите ще застанат зад другите родители. Ако отидете на родителска среща, ще видите как учителите се защитават по между си, независимо дали родителите са прави. Ако влезне контрола в автобуса и стане конфликт – всички пътници се нахвърлят върху контрольора, за това ходят по трима, за да си имат подкрепление. Седне ли човек зад  волана, агресира срещу пешеходците, като забравя, че ще слезне от колата и веднага ще влезне и той в егрегора на пешеходците, но в момента е в друга енергийна общност.

Най – тежки са агресията между фундаментаните егрегори – расовите, половите, националните... Примерно - родовите конфликти. Припомням ви   конфликта между свекърва и снаха, между зет и тъща. Описани в литературата много подробно. Спомнете си за баба Султана и Ния от Железния светилник на Димитър Талев…  Снахата стои на прага на родовия егрегор на мъжът си и не може да влезне в него, както и зетя. Не случайно е поговорката – „ зет като мед до обед, син като пелин до амин“. Или „ снахата е чужда между свои“. Но и младото семейство си прави свой отделен семеен егрегор и там не присъстват свекървата, нито тъщата и те стоят на прага, което  усещат и ги вбесява.

Няма конфликт вътре в егрегора. Конфликта е само между егрегори. Това е и ключът за сдобряването. Когато два различни егрегора са в конфликт, трябва да се премине в общият обединяващ егрегор, за да се потуши конфликта. Примерно – съпруг и съпруга се скарват, но в това време се разболява детето – влизат в общият егрегор на родителите и се сдобряват по естествен начин. Свекърва и снаха се скарват от различните родови егрегори, но ги обединява женския егрегор, ако преминат на неговата енергийна вибрация ще се разберат като жени. Ако няма никакви допирни общи егрегори и само различни, което създават агресивност – остава най – големият фундаментален ЧОВЕШКИ егрегор, в който всички членуваме и влизането в него става чрез ЕМПАТИЯ и ЛЮБОВ.

Как се създават егрегорите? Всеки може да създаде егрегор, всяка двойка семейна или приятелска създават  създава свой егрегор  чрез посоката, която са избрали да следват. В същност посоката е енергийната им същност, която ги държи сплотени  и обединени. Всяка посока в живота създава егрегор. Фундаменталните егрегори, както видяхме са много силни, защото са създадени от Бог. Придобитите егрегори са по – слаби, защото са създадени от хора и може да се сменят, но  хората, които създават егрегор, трябва да са много силни личности. Защо е добре да сме кръстени на Светец, защото светците са създали силен егрегор. Примерно всички Ивановци, Георгивци  и т.н са под закрила на егрегора на Светиите си. Когато срещнем адаш го усещаме особено близък.

Партийните, егрегори също се създават от силни личности, за това някои партии се налагат в пространството и оцеляват дълго, а други –  като във филма – „танцуват само едно лято“.

Примерите за различни егрегори  са толкова много, че все някой ще пропусна, а не искам да обидя никого, защото както разбрахме са много чувствителни. За това ще спра до тука и ще оставя вие сами да си помислите кои егрегори захранвате енергийно с любовта си или с конфликтите си.         

Да се върнем отново на въпроса - защо всички егрегори са агресивни и създават конфликти по между си? Защото се борят за оцеляване, знаем от опит в конфликт се отнема енергия от другите, но тази енергия не е здравословна за никого. Конфликта в партийните егрегори го доказват. Във всеки човек може да се види обединяващият егрегор, който трябва да изберем да присъстваме енергийно, а не разделящият, защото винаги има и от двата. Като в притчата за двата вълка в нас – добрия и лошия и всеки момент трябва да знаем кой вълк храним?! Ако не намерим общ егрегор с някого – не забравяйте, че всички сме човеци и сме свързани с човешкия егрегор по божествен начин, който е над всички останали разделящи ни егрегори. Ако всички хора по земята влезнат в този най - голям егрегор, няма да има войни. Всички ще се обичаме като в стихотворението на Вапцаров – „ще се радват на труда си хората и ще се обичат като братя“.

Хермес Трисмегист е казал - каквото горе – това е и долу. Може би боговете на Олимп също трябва да спрат със скандалите си и да се обединят по божествената си същност, тогава и ние ще успеем на земята да се обединим по човешката си същност. Може би това ще се постигне в ерата на Водолея, но за сега сме многооо, многооо далече.   


Още Статии

ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

За планетата Плутон - трансформация и сила, и мощ

ЗА СКРЪНДЗИТЕ И ПРАХОСНИЦИТЕ

Езотеричто обяснение, защо някои хора са скъперници, а други прахосници

реклама