ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

           ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

Всички треперят от Плутон, има защо. Плутон образно казано е Палачът в хороскопа, когато се развилнее, реже на живо без жал. Никаква упойка не признава. В земен план транзитите му на какво може да оприличим? Примерно на ревизор? Както Ленин е казал – Внезапната проверка – висша степен на доверие.  Погледнем ли звездната ни карта, аспектите на Плутон изобщо не са внезапни, може да ги изчислим още от самото ни раждане, но ние обичаме да се изненадваме или да се правим на изненадани. Ако всичко ни е в ред, нито Плутон, нито ревизор, нито който и друг да е, може да ни стресира. Душите са дошли на земята да стигнат до Бог по най-трудния път в най-плътната вибрация на материята. Все пак, за  да не се лутаме и чудим какво се иска от нас, на Мойсей са пратили директиви точно и ясно как да живеем, за да стигнем до Бог - Десетте  Божи заповеди.

Да се върнем на темата Плутон. Кой е Плутон? Планетите носят имената на боговете на Олимп. Божествените действия, характеристики и боричкания  на тази планина се пренасят и на земята. Да, Плутон е Хадес, богът на подземното царство, затова е толкова страховит. Думата плутон преведена от гръцки на български означава богатство, сила, мощ. Оттам идва и плутокрация  –  власт на богатите, на силните, на могъщите. Планетата в  астрологията има две значения – мощ и трансформация. Кога  се активира трансформацията, от която толкова много се страхуваме? Когато не изпълняваме задачите, с които душата ни е дошла, и не вървим към Бог, а малко или дори понякога повече се разсейваме и тогава Плутон е Палач, който ни вкарва в пътя. Кога се активира силата на Плутон? Когато вървим към Бог, без да се разсейваме и изпълняваме това, за което сме дошли.   Погледнем ли нещата в исторически план, ще разберем много неща. Не случайно Плутон е открит на 18 февруари 1930 г. - Слънцето е било в последният градус на зодия Водолей, знакът на астрологията. Астрономите се чудели как да кръстят новото си откритие, но нищо не им идвало на ум. Дядото на 11-годишната Венеция Булней  прочел информация за новата планета във вестника, която си нямала име, и го споделил с малката Венеция, която предполагам точно тогава е четяла митология и казала на дядо си: „Е, ама защо новата планета не я кръстят Плутон?“. Дядото, съвсем на шега, споделил със свой приятел - астроном от Оксфорт, идеята на внучката си и така Венеция, станала кръстница на въпросната стресиращата ни планета.

Плутон – планетата на грозотата. Всяка планета ни се показва в небето в адекватно земно време, време, което отговаря на нейните вибрации. Наистина началото на 20 век изцяло покрива плутоновите характеристики, а те са мафия, пари, криза, власт, страх, страдание, болка, престъпления, смърт, секс, насилия, принуда, наркотици и стигаме до върха на плутоновия айсберг - атомната бомба. Най-жестокото време в цялата земна история. Още със самото откриване на Плутон през 1930 г. започва най-яркото плутоново проявление – мафията. Следва Голямата Депресията, хора са скачали от покривите, отчаяни, че са загубили всичките си пари. В Европа положението също не е розово. Това е времето на фашизма  – Хитлер, Мусолини, Франко – да не омаловажаваме и другаря Сталин. Малко по-късно най-жестоката Втора световна война.

Към плутоновия принцип спада откриването на психоанализата – Фройд и Адлер.

По-късно - сексуалната революция, хипитата, наркотиците.

Новото в литературата са криминалните романи и филми, филми на ужасите, порно индустрията.

В изкуството – модернизмът, там да не задълбаваме в грозотата.

Музиката – атоналност, додекафония, хеви метъл, до нашата чалга, също  рожба на прутоновите принципи.

Модата - предизвикателна - късите поли, черните кожени якета, за да стигнем до грозотата в гръндж модата и скъсаните дънки.

Принципите, идващи от вибрациите на определена планета, са в действие, докато се открие нова планета и тя наложи своите нови характеристики.

Да си припомним набързо какви са били характеристиките на планетите преди Плутон.

Дълго време за най-стресираща се е смятала най-отдалечената планета Сатурн - Съдията в хороскопа. Всички знаем за пръстените около планетата. Там където се срещаме с въпросния Съдия е необходимо да се подчиняваме, пълна дисциплина и ограничение. Образно казано - всичко в пръстени. Да, на сватбата доброволно си разменяме халки - Пръстените на Сатурн – изводът оставям на вас.

Отношенията между хората в тогавашното далечно време са били Сатурнови - дистанцирани, официални. Говорили са си на Вие, а в Европа предимно на латински.

Музиката, бележила сатурновото време  - предкласиката на Бах и Хендел. Основана на контрапункта - строгите правила.

Модата – дълги рокли – не може и глезенът да се вижда…

Литературата – Посвещението – век на разума.

По времето на Сатурн, което е било доста дълго, хората е трябвало да се научат на дисциплина.

След Сатурновото време идва Уран – планетата на революциите, електричеството и свободата, новите изобретения. Планетата е открита през 1781. Времето се покрива с урановите енергии – Френската революция с девиза Свобода, братство и равенство – уранови принципи.

Първият фантастичен роман за чудовището Франкенщайн на 18-годишната Мери бележи нов стил в литературата, независимо че е написан съвсем несериозно, като бас между нея, лорд Байрон и бъдещия й съпруг Шели, за да прогонят дъждовната скука през едно лято. В същия жанр следват разказите на Едгар Алън По.

В музиката – класицизмът - Хайдн, Моцарт и Бетховен – кой ли вече ги слуша?

Да погледнем към Нептун, открит 1846 г. планетата на заблуждението. Най- ярките представители на нептуновото време са Карл Маркс и Фридрих Енгелс, няма нужда да коментираме тяхната заблуда.

В литературата  - „Страданията на младия Вернер“ – най-известният роман на Гьоте. Много влюбени млади хора са се идентифицирали с една от страните на любовния триъгълник или с Вертер, и също като него в романа са посегнали на живота си по един или друг начин. Друг стил в литературата от фантазия преминава във  фентъзи - фантастичната приказка, много подходяща за нептуновите замъглени вибрации.

В живописта – Крод Моне и Едуар Мане - импресионизъм -  дами в дантелки, корделки, чадърчета, дори сянката вече не е черна …

В музиката – романтизъм – най-ярките три Ш – Шуберт, Шуман, Шопен, Брамс и още някои други допълнения… През времето на Нептун се повишава интереса към мистерии и окултизъм, от езотеричната страна на вярата ни в Бог.

Енергиите на новооткрита планета са в пълна сила, докато се открие нова планета, след това всичко за нула време отива в историята на земята, като демодирано и вече не актуално, както Флинстоун и динозаврите. Така е било с времето на Сатурн, пратено в историята от Уран. С времето на Уран -  от Нептун. Все още сме в грозотата на Плутон и смятаме за демодирано всичко романтично и красиво, свързано с Нептун. 

Но дали е така? Това, което е трябвало да научим от Сатурн – служене на Бога чрез дисциплина, остава и не може да отречем като демодирано. Както и това, което е трябвало да научим от Уран – служене на Бога чрез нови знания или от Нептун – служене на Бога чрез безусловната Любов.

Когато се изправим пред определен проблем, първо трябва да си зададем въпроса по Сатурн – къде не проявих дисциплина? След това по Уран – какво трябваше да науча, а не научих и накрая по Нептун – каква ми е вярата в Бога и колко любов давам. Въпросните три планети са по-бързи от Плутон и транзитите им са били актуални преди стресиращите аспекти на Палача. Ако сме им обърнали внимание и проработили, а не  сме се разсейвали, ще се включи Плутон с неговата Сила и Мощ. При положение, че сме нарушили някой принцип на планетите преди Плутон – Плутон ще се включи със стресиращата трансформацията. С една дума, Палачът трансформира всичко несвършено от другите планети преди него.

Нашите души са избрали да дойдат на земята, поне засега в най-стресиращото време. Интересно защо? Може би сме били двойкаджии и не сме искали да учим в по-лекото време и сега сме тук за наказание, а може би душите ни са много амбициозни и искат да напредват по-бързо по пътя към Бог с трудните плутонови уроци – е… няма как да разберем. С понижаването на Плутон от планета в планета-джудже за родените след 2006 г. и до 2036 г. деца стресиращите му енергии постепенно намаляват, но за нашето поколение, родени с Плутон като планета, уроците си остават същите. С новите по-усъвършенствани телескопи изследваната маса на Плутон се оказа по-малка от необходимата планетарна, за да има гравитационно влияние на Земята, но за родените, когато Плутон се е смятал за планета, това не важи. Нещо като с ретро-планетите – уж планетата не може да върви назад, уж е само зрителна измама, гледана от земята, но какво от това. Ретро влиянията си остават за нас.

 

 

 


Още Статии

ЗА СКРЪНДЗИТЕ И ПРАХОСНИЦИТЕ

Езотеричто обяснение, защо някои хора са скъперници, а други прахосници

ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

От къде идват конфликтите и как може да ги избегнем?

реклама